TÜRKİYE YETKİLİLERİNE SESLENDİ, ÖTENAZİ İSTEDİ..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
TÜRKİYE YETKİLİLERİNE SESLENDİ, ÖTENAZİ İSTEDİ..
Engelliler haftası nedeniyle düzenlenen geceye katılan engelli (Freidreic ataksisi) (Kas hastası) olan Aysel Oturak ve kendisi gibi yürüme engellisi olan Ablası Ayşe ve yaşlı annesi için ötenazi istedi. Engelliler gecesinde mikrofonu eline alarak yaşadıkları zorlukları dile getiren Aysel Oturak, “9 ay önce Engelli maaşlarımız kesildi. Ücretsiz tedavi olamıyor, ilaçlarımızı alamıyoruz. Büyük bir maddi sıkıntı içersinde yaşıyoruz. Yetkililere sesleniyoruz, sesimizi duyan yok. O halde ötenazi olup kurtulmak istiyoruz” diyerek Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’la görüşmek istediğini anlatınca salonda bulunan konuklar tarafından üzüntüyle karşılanarak buz gibi bir hava yaşandı.

Kısa adı ENGÜÇDER olan  ENGELLİ AİLELERİ GÜÇLENDİRME EĞİTİM KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ Başkanı Vahap Koçak Engeliler Haftası nedeniyle Sarıyer Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde Düzenlediği gecede, birbirinden Seçkin Davetli Katıldı. Sunuculuğunu Engin Arda ve Gökçe Korkmaz’ın yaptığı geceye, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç Sivas Kangal Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Bekir Özyurt İşadamı Şeref Babacan Dr. Cengiz Alp Eşi Aycan Alp, Marmaranın sesi gazetesinin haber müdürü Gülşen Bayraktaroğlu Şems Derneği başkanı Gülay Çamlıbel sanatçılar, Filiz Yıldırım Tv. Programcısı Sunucusu Nihat Tanrıkulu Güzellik zor hikâye kitabı ve albümünün sahibi Tuğba Ünal, Sinema ve Televizyon dizi oyuncusu Teoman Ayık ve daha hepsiniz isimlerini hatırlayamadığım, birçok Katılımcı ve güzel yürekler tarafından geceye katılım sağlandı.

 

 

Engeli kardeşlerimizden biri olan Aysel Oturak bir konuşma yaparak, her insan bir engelli adayıdır. Kimseden sevgi ya da başka bir şey dilenmiyoruz. En basit örnek ben kendimim; 8 yıldır bir hastalıktan dolayı (Freidreic ataksisi) yürüyemiyorum. Hastalık sürekli, muayene ilaç ve fizik tedavi görmeyi şart kılan, iyi bakılması gereken zor ve çok nadir kişilerde görülen, şu anda da tıbben destek haricinde tam olarak iyileşme sağlanamayan bir rahatsızlıktır…

 

 


Benim ve ablamın 9 aydır sağlık güvencelerimizi ve maaşlarımızı kestiler. Bizim annemizden başkada kimsemiz yok, babamı 23 yıl önce kaybettik. Ben, İstanbul Kağıthane’de oturuyorum. EKPSS’ ye de girdim atanamadım. Oysa benden kat kat puanı düşük olanların atandığını da biliyorum. Ben maaşta istemiyorum, dilenmiyorum da sadece istediğim bir iş.

 

 Yaşadığım bu sıkıntıları bazı yetkililere ve vekillerimize ilettim. Ama oralı olunmadı… Çünkü kimsem yok.  Bu nedenle ölüme terk edildik.“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a da,  her yerde ve her şartta sesleniyorum onu çok sevdiğimi ve görmek istediğimi ama sesim duyulmuyor”, bu nedenle de ben Aysel, ablam ve annem üçümüzde Ötenazi olmak istiyoruz,diyerek yaşamlarına son verilmesini istediklerini belirtti..

 

 

ÖTENAZİ NE DEMEK :Kişinin veya bir hayvanın yaşamını, yaşamlarının dayanılamayacak durumda olarak algılanması sebebiyle, acısız veya çok az acıtan bir ölümcül enjeksiyon yaparak, yüksek dozda ilaç vererek veya kişiyi yaşam destek ünitesinden ayırarak yaşamına son vermektir.


33 yaşındaki Aysel Oturak,"Zaten ölüme terk edildik bari sürünmeyelim, Siyaset olsun başka gruplar olsun hepsi iyi ekip olursa kazanır, halkın sesini iletmeyen, çare olmayanlar sadece bulunduğu yerlere zamanla zarar verip kaybettirir” dedi, salondakileri Oturak’ın bu sözlerinden çok duygulandı ve salondaki sıcak havanın yerine  bir anda  soğuk rüzgarlar esti..                                                                                                                                                                                                                                          


Ordu Devlet Hastanesinin resmi alanını şahsına özel otopark yaptı..Önceki Haber

Ordu Devlet Hastanesinin resmi alanını ş...

İSKİ Genel müdürü Fatih Turan muhtarlarla buluştu..Sonraki Haber

İSKİ Genel müdürü Fatih Turan muhtarlarl...