3- CMİLE EV
4 -İnka Tescil İnternet Hizmetleri OTO SOLO YAN TARAF SAĞ
İbrahim DÜLGAR

İbrahim DÜLGAR

Mail: dulgaribrahim@gmail.com

DÜNYA’DA GIDA VE ENERJİ KRİZİ..

Pandemi, iklim olayları, enerji krizi, Rusya’nın Ukranya’ya saldırması gibi etmenler, olası Çin - Tayvan savaşı tüm dünyada gıda ve tedarik krizini gündeme getirdi.

Sonucunda da gıda fiyatları rekor seviyede arttı.

Ülkeler bu nedenle gıdayı üretme ve Temin etmede, kendi kendine yeterli olması, ihtiyacını karşılayacak gıda stoku yapması gibi, milliyetçi ve korumacı kararlar aldılar. (Yakın zamanda hükümet tarafından açıklanan Silivri ve  Konyada gaz stoklama hacmimizi arttırdık söylemi, dünyada enerji sektöründe de durumun benzer olduğu açıktır.)

Ülkelere göre buğday üretimi sıralaması aşağıdaki gibidir.

1  -   Çin

2  -   Hindistan

3  -   Rusya

4  -   ABD

5  -   Fransa

6  -   Kanada

7  -   Pakistan

8  -   Ukranya

9  -   Avusturalya

10-  Almanya

11-  Türkiye

Çin 131 milyon ton üretirken, Türkiye 20 milyon ton üretmektedir.

Pandemi esnasında ve sonrasında gıda ve enerji krizi olacak söylemlerinin hayata geçmesi için, yukarıdaki listeye baktığımız da Çin,Hindistan,Rusya gibi ülkelerin savaş veya benzeri olaylarla karşı karşıya kalması gerkirdi. İlginç, Rusya 24 şubat 2022 de, Ukranya yı işgale başladı.03 08 2022’de de, A B D temsilciler meclis başkanı Nancy Pelosi Tayvan’ı ziyaret ederek, Çin - Tayvan krizini başlattı.Şimdi soru şu Gıda krizi çıktımı ?, Çıkarıldı mı?

Son 20 yıldan beri Dünyadaki ve bizim medyada iklim krizi ile gıda krizi arasında bağlantı kurarak eğer önlem alınmazsa tüm dünyada su ve gıdaya erişim zorlaşacak ve Bilhassa Afrika olmak üzere tüm dünyada açlık yaşanacak şeklinde propaganda yapılmaktadır. Efendim Himaliyalardaki buzullar ve Kuzey kutbundaki buzul dağları hızla ermekte. Bu suların yükselmesine, kuraklığa, dolayısıyla da, dünyayı açlığa götürür. E'ne yapacaksın 4,5 milyar yaşındaki dünyanın döngüsünü mü  engelleyeceksin. İnsanlar ancak suni yağmur yağdırabilir. Suni deprem yapabilir. Dünyayı kirletebilir. Sunni güneş yapabilir. Sunni et insanlara yedirebilirsiniz. Erkek saç telinden babasının kopyası çocuk üretebilir. Yapay zeka ile insanları işşiz bırakabilirsiniz.

Dünyanın iklimsel döngüsüne müdahale edemezsiniz.

Sonuç olarak Petrol ve Enerji ekseninde gerçekleşen ülkeler arası gerilimlere, gıda krizi de eklenmiştir. Buna su'ya erişim krizide eklenebilir. Nükleer mi ? İşte dünyanın döngüsüne nasıl bir etki göstereceğini hesaplanmayan kriz Nükleer silahların kullanımıdır. Çünkü bilim adamları 5 nükleer başlığın aynı bölgeye düştüğünde, yer kabuğunda kalıcı mı ve nasıl bir etki yapacağını bilemezken, Rusya!da 5977, ABD’de 5428, İsrail’de 90 adet nükleer başlık bulunmaktadır.

Küresel Nükleer Savaş Başlığı Envanterleri  ( 2022  )

1   -  Rusya         5977

2   -  ABD          5428

3   -  Çin            350

4   -  Fransa           290

5   -  İngiltere        225

6   -  Pakistan        165

7   -  Hindistan      160

8   -  İsrail           90

9   -  Kuzey Kore      20