Perşembe Sanayi sitesi yapılmadan uçmaya başladı..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
Perşembe Sanayi sitesi yapılmadan uçmaya başladı..
Perşembe ilçesinde yapımı devam eden küçük Sanayi sitesi henüz daha yapılmadan çevreye korku vermeye ve endişe yaratmaya başladı. İnşaat halindeki beton duvarlar uçtu, toprak kaymaları da devam ediyor. Ordu Valisi Tuncay Sonel ve sorumlu Belediyeler derhal bu işe bir el atmalıdır.

Perşembe’de Kaymakamlık, Belediye ve ilgili denetim firmalarının sorumlu olduğu ve kooperatif yönetimi  altında yapılan küçük Sanayi sitesi henüz daha inşaatı bitmeden  faaliyete dahi başlamadan Düz Mahalle Dere tarafına yapılan 3 metre yüksekliğindeki istinat duvarlarının ek yerlerinde çatlaklar  oluşturduğu bazı duvarların temeli olmadığı için  uçtuğu görülüyor.. Uçan duvarların genişliğinin projede 70 cm. olması gerekirken 30 cm. kalınlığında olduğu belirtiliyor. Siteyi yapmakta olan müteahhidin işi bıraktığı ve daha sonra başka bir Müteahhidin bu işi üstlenmesi ve halen inşaatının devam ettiği belirtiliyor.

OKUL VE YURT TEHLİKEDE..

Yapımı ve uçumu devam eden Sanayi sitesinin hemen üstünde bulunan Sakin şehir mesleki ve teknik Anadolu lisesi, Zehra Şelale Anadolu Lisesi ile 150 civarında öğrencilerin ve depremzedelerin konakladığı yurdun yanı sıra bu okulda eğitim gören yüzlerce öğrenci her an yaşanacak olası bir  uçurumla karşı karşıya tehlikede bulunmaktadır.

TOPRAK SUYA DOYDU (!)..

Yağan yağmur ve akan dere sularının da büyük etkisiyle toprağın suya doyması (!) nedeniyle her an heyelanların olacağı  korkusu yaşanmaktadır. Fotoğraflardan da görüldüğü gibi Lisenin ve yurdun alt tarafındaki toprak uçtuğu için hiçbir tedbirin de alınmadığı görülüyor. Uçukların ve toprak kaymalarının  meydana gelmesi yani Allah muhafaza, tehlike var, afat  geliyorum işareti verilmektedir.  Derhal gereken tedbirler alınmalıdır.

VALİLİK  VE BELEDİYELER DERHAL TEDBİR ALMALI

Bu konuda yetkilileri uyarıyoruz. Bu korku ve endişe yaratan inşaat bir an önce yetkililer tarafından incelenerek  etütler yapılmalı, gereken tedbirler alınmalıdır. .Gerekirse güçlendirme yapılmalı. İleride büyük bir tehlike bizi beklemesin. Bu işe göz yummayalım duyarsız kalmayalım. Yaşanan büyük Deprem felaketinden  sonra halen daha ders almayanlar var.

BAŞKAN GÜLER, “ÖRNEK BİR ÇALIŞMA OLACAK” DEMİŞTİ.

Sitenin temel atma töreninde güzel umutlar veren Büyük Şehir Belediye başkanı Dr. M. Hilmi Güler, Perşembe ilçesi için örnek bir çalışmaya daha imza atıldığını belirterek, “Bakanlık yaptığımız dönemde, buradaki dere ıslağıyla, istinat duvarlarıyla birlikte sahayı kazanmıştık. Allah nasip etti, buraya 30 bin m2’ye 153 işyeriyle çok güzel bir sanayiyi kazanmış oluyoruz. Ben belediye başkanımıza, kooperatiflerimizin yönetim kurulu üyeleri ve iş adamlarımıza teşekkür ediyorum. Çok örnek bir çalışma olacağına inanıyorum. Tekrar hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuşmuştu. Şimdi sayın başkan bu işe derhal el atmalı..

Öte yandan 35 milyon 950 bin liraya ihalesi gerçekleştirilen Perşembe Küçük Sanayi Sitesi inşaatının teslim süresinin ise 365 gün olduğu belirtildiği halde aradan 1,5 yıl geçmesine rağmen halen inşaatın yarısı dahi tamlanamadı.

ESNAF VALİ VE BAŞKAN GÜLER’DEN YARDIM BEKLİYOR.

Perşembe’nin esnafı ticari yönden, destek ve yardım beklerken, devam eden İnşaatın hemen üstünde her an uçmaya yüz tutmuş okul ve  yurt konusunda derhal gereken tedbirin alınmasını ve eksik, planlara uymayan inşaatı yapanlar ve denetleyerek buna izin verenler, veya göz yumanlar  hakkında yasal işlemlerin yapılarak gereken tedbirlerin de alınması isteniyor.


BÜYÜKŞEHİR, SICAK ASFALT DÖŞEMEYE YENİDEN BAŞLADI..Önceki Haber

BÜYÜKŞEHİR, SICAK ASFALT DÖŞEMEYE YENİD...

Ordu’lu adayları mülakattan geçirecek ekip belli oldu.Sonraki Haber

Ordu’lu adayları mülakattan geçirecek ek...