Gazetemize ait bilgisayar ve telefonlarımıza el koyuldu..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
Gazetemize ait bilgisayar ve telefonlarımıza el koyuldu..
Hekim Birliği Sendikası Ordu Temsilcisi ve Ordu Devlet Hastanesinde görevli Dr. Çağlar Yıldırım’ın görevi kötüye kullanma ve yolsuzluk iddiaları konusunda yaptığımız haberler nedeniyle gazetemiz hakkında suç duyurusu yapınca, C. Savcılığı ve mahkeme kararı ile gazetemize Polis gönderdi.

Dün sabah gazetemizin ofisine gelen Ordu Güvenlik şube müdürlüğü ekipleri Ordu C. Başsavcılığının talimatı ve Ordu 2. Sulh ceza mahkemesinin kararı ile arama yapıldı ve gazetemiz sahibi Osman Şahin’in ifadesine başvuruldu.

Haber sitemizde Ordu Devler hastanesinde görevli Dr. Çağlar Yıldırım hakkında yayınladığımız bir haberden dolayı kendisinin hastaneye yazdığı bir dilekçeyi haber içeriğinde paylaştığımız için  Polis ekipleri ofisimize geldi.

Tarafıma Ordu C. Savcılığı ve Ordu 2. Sulh ceza mahkemesinin kararını okuyarak, “Bu dilekçeye nasıl ulaşıp elde ettiğini açıklarsan ifadeni alacağız, bilgi vermezsen dijital aletlere el koyacağız, Savcının ve mahkemenin kararı var dediler.

Bende, “Haberleşmenin gizliliği esastır, Anayasa ve basın kanunun ilgili maddeleri gereğince haberin kaynağını açıklamak mecburiyetim yoktur” deyince polis ekipleri önce ofisimizde ve daha sonra da Osman Şahin’in evine gelerek 3 adet bilgisayar ve cep  telefonunu  alarak güvenlik şube müdürlüğüne götürerek inceleme altına almışlardır.

Ayrıca Osman Şahin de bu nedenle Emniyet Müdürlüğüne giderek, bu konuda ifade verdi. İfadenin özeti aşağıdadır..

El koyulan dijital aletlerimiz halen şu ana kadar teslim edilmediğinden haber yayını yapamıyor ve telefon görüşmelerimiz de kısıtlanmıştır. Bazı kesimler bu nedenle bizi yıldırmaya ve korkutmaya çalışsalar da bunda asla başarılı olamayacaklardır.

Bu soruşturmanın sonucunu sürece bağlayarak şimdiden sonucu beklemek zorundayız.

Haber detay ve yorumlarını daha sonra açıklayacağız.

ANAYASA MADDE 28

Basın hürdür, sansür edilemez. Basımevi kurmak izin alma ve mali teminat yatırma şartına bağlanamaz.

Devlet, basın ve haber alma hürriyetlerini sağlayacak tedbirleri alır.

Yargılama görevinin amacına uygun olarak yerine getirilmesi için, kanunla belirtilecek sınırlar içinde, hakim tarafından verilen kararlar saklı kalmak üzere, olaylar hakkında yayım yasağı konamaz.

BASIN KANUNUN 12. MADDESİ..

Basın Kanunumuzun 12. maddesine göre; süreli yayın sahibi, sorumlu müdür ve eser sahibi, bilgi ve belge dahil her türlü haber kaynaklarını açıklamaya ve bu konuda tanıklık yapmaya zorlanamaz.

Güvene ihanet

Gazetecinin, kimliğini açıklamayı kabul etmeyen bir kaynaktan gelen bilgileri reddetme hakkı vardır ancak gazeteci kaynağını saklama koşulu ile bilgileri kullanmaya söz verdikten sonra buna riayet etmemesi ciddi bir etik ihlaldir. Bu güvene ihanet sonucu muhtemelen bir daha kimse gazeteciye gizli bilgi vermeyecek ve daha da önemlisi bunu duyan herhangi biri, haber kaynağı olmayı reddedecektir. Güvene ihanet gazetecilik mesleğinin saygınlığını zayıflatır.

DR. ÇAĞLAR YILDIRIM NE YAPMIŞTI:?

İŞTE O HABERİN DETAYLARI;

https://www.yongazetesi.com/haber/dr-caglar-yildirim-bakin-bizleri-nasil-sikayet-etti-13566


Destek Paketinden Balıkçı esnafına yardım verilecek..Önceki Haber

Destek Paketinden Balıkçı esnafına yardı...

BAŞKAN GÜLER İLK OKUL ÇAĞLARINI HATIRLADI..Sonraki Haber

BAŞKAN GÜLER İLK OKUL ÇAĞLARINI HATIRLAD...