Köpek sporları önem kazanmaya başladı..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
Köpek sporları önem kazanmaya başladı..
Avrupa'nın en önemli köpekli frizbi yarışması olarak bilinen "DiscDog Challenge" bu yıl ilk kez Türkiye'de, Kağıthane'de gerçekleştirildi. Kağıthane Belediyesi Güreş Sahasında iki kategoride gerçekleştiren yarışmalara, 30 yarışmacı 40'a yakın köpekle katıldı. Alman hakemlerin yönettiği yarışmalarda sahipleriyle uyum içinde yarışan köpekler, dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele verdi.

İlk kategoride, en uzak noktaya atılan frizbiyi havada yakalamaya gayret gösteren köpekler; diğer kategoride müzik eşliğinde sahipleriyle dans ederek atılan frizbilerin peşinden koştu.

 

 

 

BorderCollie Irk Derneği Başkanı Didem Fındık, yaptığı açıklamada,  Türkiye'de köpekli sporların önem kazanmaya başladığını belirtti.

 

 

Etkinlikte, köpeğin sahibiyle keyifli vakit geçirmesini amaçladıklarını belirten Fındık, "Bu spor sayesinde köpeğinizle çok iyi zaman geçirmeyi öğreniyorsunuz. İnsan ve köpek birlikte spor yaptığı için köpek de enerjisini atarak evde daha huzurlu hale geliyor. Ayrıca frizbi sporuyla köpekle sahibi arasındaki uyum da artıyor.'' dedi.

 

Yarışmayı Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da izledi. Dereceye giren yarışmacılara programın sonunda ödüllerini veren Başkan Kılıç’ın bu sırada yarışan köpeklerden biriyle oynadığı frizbi renkli görüntüler oluşturdu.


Fındıkta Üretim maliyetleri azaltılıyor..Önceki Haber

Fındıkta Üretim maliyetleri azaltılıyor....

Ordu Valisi Balkanlıoğlu veda turuna çıktı..Sonraki Haber

Ordu Valisi Balkanlıoğlu veda turuna çık...