Ordu’yu yönetenler Şehir hastanesi inşaatı için toplandı..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
Ordu’yu yönetenler Şehir hastanesi inşaatı için toplandı..
Ordu’da yapımı devam eden Ordu Şehir Hastanesi için Ordu’yu yönetenler aralarında 3. koordinasyon toplantısını yaptılar. Hastane inşaatı için her kurum üzerine düşen görevi zaman geçirmeden acil olarak yerine getirecek..

Yapımı hızla devam eden 900 yataklı Ordu Şehir Hastanesi inşaatı ile eş zamanlı yapılması gereken ulaşım, enerji, doğalgaz, taşkın koruma, altyapı ve üstyapı işlerinin zamanında bitirilmesi amacıyla Vali Tuncay Sonel’in başkanlığında 3’üncü koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

Şehir Hastanesi şantiye binasında yapılan koordinasyon toplantısına, Vali Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Perşembe Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Vekili Levent Yetgin, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, DSİ Şube Müdürü Mehmet Kurul, Karayolları Samsun Bölge Müdür Yardımcısı Emine Balaban, ilgili kurum yöneticileri, Ordu Çevre Yolu inşaatı şantiye şefleri katıldı.

26 Aralık 2020 tarihinde ihalesi yapılan ve yapımı hızla devam eden 900 yataklı Ordu Şehir Hastanesinin, planlandığı gibi 2023 yılında yapımının tamamlanarak, hizmete açılmasını sağlamak amacıyla yapılması gereken çalışmaları yakından takip eden Vali Tuncay Sonel, çalışmaların hızlı bir şekilde ilerlediğini söyledi.

Herhangi bir aksaklığın yaşanmaması için gereken hassasiyetin gösterildiğini belirten ve yüklenici firmanın da çalışmaları güzel bir şekilde yürüttüğünü ifade eden Vali Sonel, “Değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in de katılımıyla bugün toplantımızı yapıyoruz. Geçen toplantıda alınan kararların gözden geçirilmesi, varsa Ankara düzeyinde takip edilecek konuların değerlendirilmesi önemli. Çevre yolundan Ordu Şehir Hastanesine ulaşımı sağlayacak bağlantı yolunun, şehir içinden ulaşımı sağlayacak yolların yapımı ile diğer ilgili kurumların yapacağı çalışmalarında eş zamanlı olarak bitmiş olması önemli” diye konuştu.

Vali Tuncay Sonel, “Hilmi Güler Bakanımız bizim için önemli bir değer. Hem Büyükşehir Belediye Başkanımız, hem de Ankara tecrübesi var. Bu birlikteliği güzel değerlendirmek lazım. Hastane inşaatında gelinen son durumu ilgili kurumlarımızdan dinleyerek, istişarede bulunacağız” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ise yaptığı konuşmada, “Yollar çok önemli. Ordu’daki trafik ve ulaşım açısından değil, civar illerden de buraya gelecek hastaları da göz önüne alarak imar planında çok önemli değişiklikler yaptık. Yollar yatırımın önemli bir parçası. İlave olarak buraya ulaşmak için öngörülenenin dışında da yol yapıyoruz. Acile ulaşmak bakımından çok önemli. Onun dışında hafriyat konusunda çok güzel çalışmamız oldu. Buradaki işin hızlı yürümesi bakımından da, erken bitmesi açısından da etkisi oldu” dedi.

Toplantıda, Ordu Büykşehir Belediyesi tarafından İmar planında yer alan hastane bağlantı yollarının tamamlanması, Hastaneye bağlantı yolları ile ana girişte yer alan kavşağın üniversite genişleme alanı içerisinde bulunması nedeniyle Ordu Üniversitesi tarafından kamulaştırma işlemlerine başlanarak sonuçlandırılmasına, Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü tarafından Say deresinin ıslah çalışmaları ile çevre yolundan hastane bağlantısının sağlandığı yolun kamulaştırma ve yapım işlerinin karayolları tarafından tamamlanması noktasında çalışmaların hızlandırılması için görüş birliğine varıldı.


İktidar sıkışınca her şeyi dış güçlere bağlıyor..Önceki Haber

İktidar sıkışınca her şeyi dış güçlere...

Kaçak alkol üreten Gürcistan’lı yakalandı..Sonraki Haber

Kaçak alkol üreten Gürcistan’lı yakaland...