BAŞKAN TÖREN, “HEDEFİMİZ TEMİZ DOĞA MUTLU GELECEK”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
BAŞKAN TÖREN, “HEDEFİMİZ TEMİZ DOĞA MUTLU GELECEK”
Altınordu Belediyesi, mavi ile yeşilin ahenkle buluştuğu, doğanın tüm güzelliklerini barındıran adeta cennetten bir köşe olan kentte, mevcut yeşil varlığı koruyarak artırmak ve gelecek kuşaklara aktarmak konusundaki çeşitli uygulama ve çalışmaları hayata geçirmeye devam ediyor.

Altınordu Belediyesi tarafından “1-7 Haziran Çevre Haftası” dolayısıyla bir dizi farkındalık etkinliği düzenlendi. Başkan Aşkın Tören öncülüğünde doğaya, çevreye ve bütün canlılara hürmet gösteren, çevre dostu uygulamaları ile şehirde yeşil seferberliği başlatan Altınordu Belediyesi, sıfır atık anlayışı ile yaşanabilir bir şehir ve dünya için çalışmalarını sürdürüyor.

ALTINORDU ÇEVRE VE DOĞA BİLİNCİ GÜÇLÜ NESİLLER İÇİN SAHADA

Çevreci kimliğini, gerçekleştirdiği her çalışmasıyla ve geleceğe dair güçlü hedefleriyle ortaya koyan Altınordu Belediyesi, Dünya Çevre Gününde farkındalık etkinlikleri ile çevre ve doğa bilincinin güçlenmesine katkı verirken aynı zamanda şehirde sürdürülebilir çevre dostu uygulamaları bir kez daha toplumun dikkatlerine getirdi.

Sıfır atık projesi kapsamında Belediye atölyesinde tamamen geri dönüşüm malzemelerinden üretilen Kedi evleri, köpek kulübeleri, mama ve besleme odakları ile tüm ülkede dikkat çeken Altınordu Belediyesi sıfır atık kapsamında özveriyle çalışmalarını sürdürüyor.

Kurulan stantlarda çevre mühendisleri aracılığıyla doğa dostu uygulamalar konusunda bilgiler verilirken, minik öğrenciler ve çevre gönüllülerinin de katılımıyla temiz çevreye dikkat çekmek amacıyla temsili bir çöp toplama etkinliği de gerçekleştirildi. Öğrencilere Tohumlu Kalem, Notluk, Kumkat Fidanı ve bilgilendirici broşür dağıtıldı.

BAŞKAN TÖREN, “HEDEFİMİZ TEMİZ DOĞA MUTLU GELECEK”

“Sürdürülebilir, doğa ile uyumlu, daha temiz, daha yeşil bir yaşam için çalışıyoruz” diyen başkan Tören “doğal çevrenin korunması, sürdürülebilir yaşam çevrelerinin oluşturulması, iklim değişikliği ile mücadele konularında çevre bilincinin her geçen gün giderek arttığı şehrimizde en büyük değer olarak bizlere emanet olan doğayı koruyarak yaşatma ve gelecek kuşaklara aktarma konusunda kararlıyız. Sürdürülebilir bir yaşam için toprağımızı, suyumuzu, havamızı korumamız gerekiyor. Doğa bize emanet edilmiş en büyük değerdir. Her değişim bir hedefle başlar. Hedefimiz temiz doğa mutlu gelecek. Çevre Haftası bu konuda bilinçlenmeye ve var olan farkındalığın artmasına vesile olsun” şeklinde konuştu. 

 


Perşembe Jandarma komutanlığı çocuklara eğitim verdi..Önceki Haber

Perşembe Jandarma komutanlığı çocuklara...

ÇAYBAŞI ŞEHİT ÇETİN AK ANADOLU LİSESİ BİRİNCİ OLDU ..Sonraki Haber

ÇAYBAŞI ŞEHİT ÇETİN AK ANADOLU LİSESİ Bİ...