İYİ Partinin eski ve yeni başkanlarından sitemli yorum..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
İYİ Partinin eski ve yeni başkanlarından sitemli yorum..
Geçen hafta yapılan genel kurul sonucu İYİ Parti Ordu il başkanlığına seçilen Ekrem Şentürk ile kendisini destekleyen ve yönetim kurulu listesinde 1. sırada yer alan eski başkan Çiğdem Çelenk Karakaya, kongreyle ilgili yaptığımız haberimizi eleştirerek birer yorum göndermişler. Biz de yaptıkları yorumlarını hem haberin altında aynen onayladık, yayınladık ve hem de bu haberimizde yer vererek kendilerine gerekli cevabı vererek açıklamalarda bulunduk.

Haber-Eleştiri : OSMAN ŞAHİN

Yeni ve eski başkanlar siyasette nasıl bir yol çizeceklerini ve nasıl bir cevap verilmesi gerektiğini yaptıkları yorumları ile siyasi bilgi ve tecrübelerini açıkça ortaya koymuşlardır. Tabiki, her şey birden bire olmaz, yavaş yavaş, bata çıka, tecrübe sahibi olacaksınız. Ancak, siz bu tecrübeyi, bu  siyaseti öğrenene kadar 2023 yılı seçimleri gelir, burada bir tecrübe sahibi olana kadar seçimi de AKP kazanır.. Bizim bu eleştirilerimizi şimdiden kabul etmeniz gerekir.

Bu nedenle yönetim kurulu  listenizdeki isimler aşağıda yayınlıyoruz. Hepsi İYİ insan, güzel insan, mesleklerinde başarılı ve çevresinde sevilen kişiler olabilir. Ancak, her insan siyaset yapamaz, siyasi tecrübeye sahip olmak, siyasetin içinde yoğrulmak, siyaseten başarılı olmak ve siyasetin cilvelerinden iyi anlamak gerekir. Biz aşağıda yayınladığımız listede böyle bir tecrübeye sahip bir siyasetçi göremiyoruz. O nedenle diyoruz ki; CHP’nin durumuna düşmeyin, partinizin gücünü zayıflatmayın. Aranıza tecrübeli siyasetçiler, çevresi olan, sevilen isimleri alınız ki, başarılı olunuz. Biz sizin ve bizim de  İYİ olması için yazıp çiziyoruz. Yoksa istediğiniz gibi siyaset yapınız, yapmayınız çok da bizi ilgilendirmiyor, başarılar dileriz.

EKREM ŞENTÜRK NE DEMİŞ?

Ali Bey, yazınızın son paragrafında AKP ‘ye  2023 seçimleri için göz aydınlığı dilemiş olmanızın dayanağını anlayabilmiş değilim. İYİ parti il başkanınızın Gölköylü olmasının kaybetmesi anlamına mı geliyor? Ordu siyasetinde İYİ parti şahsımda teşkilatları ile beraber başarılı bir çalışma gösterecektir. Bunu yakinen izlemenizi öneririm. İYİ parti. Ordu ilimizin parlayan yıldızı olacağından emin olun. Tüm Ordu halkına selam olsun.

YORUMUNUZA CEVAPTIR..

Bir kez İYİ Parti Ordu il başkanı Ekrem Şentürk, sizlere yeni görevlerinizde başarılar diliyoruz. Hem siyasetiniz, hem sağlığınız ve hem de hayatınız hep İYİ olsun diyoruz. Yaptığınız yorumunun başında “ALİ BEY” diye hitap etmiş.. “Bey” kelimesi çok güzel, çok da hoşumuza gitti. Kimse bize bu zamana kadar bey diye hitap etmemişti. Biz hep hakaretlere ve küfürlere alışkın biriyiz. Nazik davranış ve usulüplu diliniz nedeniyle kendilerine çok teşekkür ediyoruz.  Bu haberde ALİ isimi ile kime hitap ettiğini ve kimden bahsettiğini bilemiyoruz. Gazetemizle veya yazılan bir haberle böyle bir kişinin de ilgi ve alakası yok. Başkan Ekrem Şentürk, bu çağrısı ile acaba Gölköy’den birilerine mi seslenmek istediniz.

Gölköy’lü olup kazanıp kaybetme gibi bir düşüncemiz yoktur. Ancak, İl Başkanlığının peş peşe aynı ilçeden seçilmesinin ilginç bir tesadüf olduğunu vurgulamak istedik. Biz de isteriz ki elbette İYİ Parti olarak Ordu’nun en iyisi olunuz. Ama yönetim kurulu listesine baktığımızda bu kadro ile başarı elde edeceğiniz, hiç de umutla bakmıyoruz.

ÇİĞDEM ÇELENK KARAKAYA DA ŞU YORUMU YAPMIŞ..

Akp ye şimdiden göz aydınlığı dileyen arkadaş dere görmeden paçanı sıvama derim.  Siyaseti birazcık okuyabilme kabiliyetiniz varsa Sarp dere vadisinin siyasetteki ağırlığında ve bu zamana kadar burada bırakılan boşluğuda görebilmeniz gerekir. Siyasete sahil yön veremedi. Akp şimdiye kadar kırsalın oylarıyla iktidar oldu. Gölköyün sadece Altınordudaki seçmen sayısını bir öğrenin sonra konuşalım. İYİ Oldu. Dahada İYİ olacak.

ÇİĞDEM HANIMA CEVABIMIZDIR..

Sayın Çiğdem hanım sizin yorumunuzu da aynen yayınlıyoruz. Siz dere ile paça sıvatylamayı siyasetle eş değer görürseniz yaptığınız siyasetiniz de o derenin suyuna benzer, o dere ya taşar sel alır, ya da kurur yok olur. Mesela başkanlığı neden bıraktığınızı kendi kendinizi sorgulayabilirsiniz. Bu partinin il başkanlığına nasıl geldiğinizi, ne yapacaklarınızı ve daha sonra neden bırakmak ve istifa etmek istediğinizi biz çok iyi biliyoruz.

AKP. siyasetine sahil YÖN vermedi diyorsunuz. Kırsalın oyunu aldı iktidar oldu diyorsunuz. Zaten haberimize oy sayısını mukayese etmedik.  Siz İYİ Parti olarak AKP’nin gittiği yoldan, çizdiği çizgiden yürümek istiyorsanız, o zaman İYİ Partiye, sizin bu partiyi kurmanıza ve temsil etmenize gerek var mı? AKP. cahil kesimin, yokluk çeken fakir fukaranın oyu ile iktidar olmuş ise, siz de mi bunu örnek almak istiyorsunuz? Sizin daha güzel, daha elverişli ve daha farklı düşünceleriniz olması gerekmez mi?

Ancak, şunu da iyi biliniz, siyaset tutmuyoruz, siyasi görüşümüz yoktur,  bu zamana kadar  yapmış olduğumuz siyasi yorum ve tahminlerimizde hiç yanılmadık, veya az bir farkla yanıldık.

Bu ilke iyi olmalı, herkes iyi olmalı. Yeterki sizler de bu Ordu’da en iyi siyaset yapan parti olarak 1. Sırada yer almalısınız, isteriz ki; hep İYİ olunuz..


BİR MAHALLE DAHA KARANTİNAYA ALINDI…Önceki Haber

BİR MAHALLE DAHA KARANTİNAYA ALINDI…

Şehit Temel Şimşir gemisi vatandaşların hizmetine açıldı.Sonraki Haber

Şehit Temel Şimşir gemisi vatandaşların...