Basına 16 milyon faizsiz kredi vermişler..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
Basına 16 milyon faizsiz kredi vermişler..
Cumhurbaşkanlığı iletişim daire başkanlığı Prof. Dr. Fahrettin Altun’a yönelik son dönemdeki hezeyan niteliğindeki ifadeler, akıl sınırlarını zorlayan bir boyuta ulaşmış ve kamuoyunu aydınlatmaya yönelik bir açıklamayı yaparak, “Herhangi bir kamu kurumuna alanı dâhilinde çalışma yaptığı için “HADDİNİZ DEĞİL” diyerek saldırmak tam bir gaflet ve cehalettir. İletişim Başkanlığı olarak yürütme organının bir parçasıyız ve bizim elbette milletimize hizmet etme sorumluluğumuz vardır” denilerek basına yapılan maddi destekler gündeme getirildi.

Medya mensuplarına ve çeşitli basın  derneklerine maddi destekte bulunduklarını açıklayan iletişim daire başkanlığı Medya kuruluşlarına yapılan maddi destekleri açıkladı. Ancak, merak ediyoruz, biz beş kuruş para almadık, acaba bu paralar kimlere verildi?

İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kurumlarıyla bugüne kadar medya mensupları ve organlarını yalnız bırakmamıştır ve bırakmayacaktır. Bu bağlamda, basın mensupları ve organları için yürütülen faaliyetleri ve verilen destekleri takip etme zahmetinde bulunmayan bihaber kişilerin, İletişim Başkanlığının kurulduğu günden bu yana basın mensupları için hiçbir şey yapmadığı şeklindeki iddialar lafügüzaftan ibarettir.   

Başkanlığımız, medya sektörü ve çalışanlara desteğini, Basın İlan Kurumu aracılığıyla da sürdürmektedir.

Basın İlan Kurumu aracılığıyla yazılı basın işletmelerine resmi ilan ve reklamların yayınlatılması yoluyla destek verilmesinin yanında, basında fikren veya bedenen çalışanlara vadesi 24 aya varan şekilde faizsiz borç para verilmekte, bunların çalışamaz ve muhtaç durumda olanlar ile ölenlerin ihtiyaç sahibi olan kanuni varislerine geri ödemesiz muhtaçlık ve ölüm yardımı yapılmakta, belirli şartları taşıyan gazetelere kredi verilmekte, ayrıca basın derneklerine de nakdi yardımda bulunulmaktadır.

Bu kapsamda resmi ilan ve reklam yayınıyla ilgili 2019 yılında yaklaşık 1.800 gazete ve dergiye 467 milyon Türk Lirası tutarında resmi ilan ve reklam dağıtılmıştır.

2019 yılında 3.411 basın mensubuna 16 milyon 400 bin Türk Lirası faizsiz borç para verilmiştir.

Çalışamaz ve muhtaç durumdaki 121 gazeteciye 2019 yılında 484 bin Türk Lirası geri ödemesiz yardım yapılmış, vefat eden 9 gazetecinin kanuni varislerine 52 bin Türk Lirası tutarında yardımda bulunulmuştur.

Ülkemizde tüm illerdeki gazeteci derneklerine 2019 yılında 350 bin Türk Lirası yardım yapılmıştır.

Kurum görev alanındaki iki gazeteye 2019 yılında 450 bin Türk Lirası tutarında kredi açılmasına karar verilmiştir.

Basın İlan Kurumu Kovid-19 salgını nedeniyle basının bu zorlu süreçten asgari seviyede etkilenmesi adına bazı kararları da almıştır.

Tüm bu karar, destek ve yardımlar medya sektöründeki farklı görüşlere sahip tüm kesimler tarafından takdirle karşılanmıştır. Söz konusu bihaber kişilerin karalama yapmadan önce doğruyu öğrenmeleri için basın mensupları ve organları ile temas kurmalarını tavsiye ederiz.     

Sonuç olarak azmimizi düşürmek için kullanılan bu yıldırma stratejileri bizi sadece daha çok çalışmaya bu millet ve devlet için daha çok hizmet etmeye yöneltecektir.


24 Temmuz Gazeteciler ve basın bayramı kutlu olsun..Önceki Haber

24 Temmuz Gazeteciler ve basın bayramı k...

Perşembe’de 5 adet büfenin ihalesi yapılacak..Sonraki Haber

Perşembe’de 5 adet büfenin ihalesi yapıl...