İbrahim DÜLGAR

İbrahim DÜLGAR

Mail: dulgaribrahim@gmail.com

TÜRK SİYASETİ..

 

           Sevgi neydi , sevgi emekti, Selvi Boylum Al Yazmalımla beraber Türk insanı karar vermişti ,  sevgi emekti. Bu kadar net tavır koyan aynı insanlar siyasette niye bocalıyordu . Çelişkiye düşüyordu . Hayret !

 

 

           Halbuki küllerinden doğan ülke olan Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Mustafa Kemal'i anlamak , hatta anlamaya çalışmak yeterli idi .

 

 

            Atatürk 19 Mayıs 1919'da  Samsuna çıktığında Osmanlı Devleti'nin yenik, ağır bir ateşkes antlaşması imzaladığını, milletin yorgun ve fakir olduğunu, yönetenlerin de namuslu onurlu insan oldukları şüphesiz, fakat yurt dışına gidiş hesapları yaptıkları biliniyordu.

 

            Ayrıca, ülke :

 

    1-   Hilafetçiler

    2-   Etnik Köken Ayrılıkçıları

    3-   Sarayın Beslediği İsyancılar

    4-   Tarikatçılar

    5-   Mandacılar

    6-   Yerli Azınlıkların Ayrılıkçı Örgütleri  gibi sorunlarla karşı karşıya idi.

 

 

            İşte Atatürk bu durum karşısında mandacılığı red ederek milli egemenliğe dayalı kayıtsız,şartsız, bağımsız yeni bir Türk Devleti kurmak fikriyle mücadele etti . Ve kazandı. Bu sonuç aynı zamanda tüm  dünyadaki mazlum milletlere örnek oldu . 

 

       2016 Yılına geldiğimiz bu günlerde yaşanan bombalama olayları, şehitlerimiz, coğrafyamızın ateş içinde kalmasından tek çıkış ,  Atatürk gibi düşünmek, cesaretli olmak,  yani; yeni bir Atatürk gerekiyor. Aksi takdirde Türkiye ve Ortadoğu coğrafyası kan gölüne dönecek.

 

         Siyaset yapılacaksa aşağıdakileri bilip ona göre siyaset yapılmalıdır . Bilmeden yapılıyorsa ayıp , bilip de yapılıyorsa , zaten cehennem zebanileri sizi bekliyor .

 

1- BOP diye bir proje var . Bu projenin başkanı, başkan yardımcıları, proje yardımcıları var . Bölge ülke liderleri de iktidarlarının devamı için bunlara biat etmek zorunda .

 

2- Size göre Molla Mustafa Barzani, Yalçın Küçük'e göre Bar(a)zani ailesi  ABD'de siyasetten iş dünyasına kadar çok etkili bir Yahudi ailesi .

 

3- 1940 yıllarda Molla Mustafa Barzani, İsrail Gizli Servisi ile antlaşma yaptığı iddiaları var.

 

4-  Hürriyet gazetesi pazar ekinde Suudi Arabistan Kraliyet ailesinin Bursa'dan giden Yahudi ailesi olduğu iddiasını Soner Yalçın yazdı .

 

5- Arap baharının BOP'un bir aşaması olduğunu bilmek gerekiyor .

 

6-  Yalçın Küçük'e göre İsrail Türkiye'de İsrail'den daha güçlüdür.

 

7- Doç. Dr. Ramazan Kağan Kurtoğlu'na göre Atatürk ve silah arkadaşları  Abdülhamit'in kurduğu okullarda yetişmiştir. Siz halen Abdülhamitçiler ve Atatürkçüler diye bölünün.

 

8-  Doç.Dr. Ramazan Kağan Kurtoğlu'na göre İran Şiiliğini Yahudiler kurmuştur .

 

9-   Doç. Dr. Ramazan Kağan Kurtoğlu'na göre TSK'da İsrail'e çalışan generaller vardır .

 

     O halde Türkiye'deki tüm siyasi parti kadroları  Atatürk gibi düşünsün ya da siyaset yapmasın. Bu küçük şeylerle mutlu olmayı beceren Türk insanı son yaşananları hak etmiyor.