YENİ DURAKLAR YERLERİNİ ALDI..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
YENİ DURAKLAR YERLERİNİ ALDI..
Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından okulların bulunduğu bölgelerde farkındalık yaratmak ve okulların çevresi ile bütünlük oluşturmasını sağlamak amacıyla tasarlanan yeni nesil duraklar Ordu Lisesi önünde yerini aldı. Öğrenciler dolmuş beklerken boş durmayacak durakta da okuyabilecek..

Güneş enerjisi ile çalışan duraklar kısa sürede ilgi uyandırdı. Vatandaşlar durakların Ordu’daki diğer okulların önlerinde de yer almasını istedi.

BEĞENİ TOPLADI

Kamuoyunun talebi doğrultusunda belirlenen iki durak modeli, ilk etapta Ordu Lisesi’nin önüne yerleştirildi. Montajı tamamlanan duraklar ilgi uyandırdı. Vatandaşlar, “Okul konseptine uygun, eğitimle alakalı güzel bir çalışma olmuş. Her okulun karşısında benzer çalışmanın olması güzel olur. Aynı zamanda bir sınıf içerisindeymişiz havasını da andırıyor. Hem küçük hem de lise grubuna hitap eden bir çalışma olmuş. Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederiz” dedi.

KENTE YENİ BİR KİMLİK KAZANDIRACAK

‘Akıllı’ ‘Duyarlı’ ve ‘Sürdürülebilir’ olgulara sahip olması hedeflenen duraklar kente yeni bir kimlik kazandıracağı gibi, kullananların aidiyet duygusunu da güçlendirecek. 4m x 2m x 2.4m ölçülerinde metal, üzeri cam takviyeli plastikten üretilen durakların en önemli özelliği fonksiyonel olması. Bilgi ekranı, duvar rafı, harita, engelliler için sesli anlatım butonu ve kabartma yazı entegre edilen duraklar,güneş enerjisi ile çalışacak.


Başkan Aşkın Tören, “Üstü neyse altı altı da aynı olacak..”Önceki Haber

Başkan Aşkın Tören, “Üstü neyse altı a...

Virüs ortamında Perşembe’ye At ve Deve, Ordu’ya Sucuk pazarı açıldı..Sonraki Haber

Virüs ortamında Perşembe’ye At ve Deve,...