VALİ MARKETLERİ DENETLEDİ AMA GEÇ KALDI..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
VALİ MARKETLERİ DENETLEDİ AMA GEÇ KALDI..
Son günlerde meydana gelen stokçuluk ve yağ fiyatları denetimi Vali Tuncay Sonel’i marketlere giderek denetim yapmak zorunda bıraktı. Ordu Valisi Tuncay Sonel Temel ihtiyaç maddelerinde stokçuluk, aşırı fiyat ve spekülatif hareketlere karşı denetimlerde bulundu. Yapılan denetimlerde herhangi bir aksaklığa rastlanmadı.

Ancak, yağ krizi ve aşırı fiyat artırımı marketlerde Cuma gecesi başlamış, hafta sonu Cumartesi-Pazar devam etmiş ve Pazartesi günü normale dönmüştü. Bu sırada iki günde Atı alan Üsküdar'ı geçti. Herşey yoluna girdi. Voleyi vuran vurdu. Ordu valisi Tuncay Sonel ise dün 08.03.2022 günü, yani yaşananlardan iki gün sonra ekipleri ile birlikte market denetimine gitti   hali ile de yasa dışı bir uygulama yapan markete rastlayamadı.

Beraberinde, İl Ticaret Müdürü Şenel Çakır, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Zeki Ardahanlıoğlu, Büyükşehir Belediyesi Zabıtasından oluşan ekiplerle birlikte zincir ve yerel marketlerde denetlemelerde bulunan Vali Sonel, yağ satış reyonlarını ve depolarını inceledi.

Denetimlerde, ürünün etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark olup olmadığına, etiket ve künye bilgileri ile indirimli ürünün önceki fiyatına da bakıldı. Reyonlarda seçilen bazı ürünlerin reyon fiyatı ile kasa fiyatı karşılaştırıldı.

Reyonlarında yağ bulunmayan marketlerin depolarını da gezerek incelemelerde bulunan Vali Tuncay Sonel, market yetkililerine stokçuluk yapılmaması konusunda uyarılarda bulundu ve görevli ekiplerce marketlerdeki yağ fiyatları ve stokçuluğa karşı denetimlerin aralıksız  sürdürüleceğini ifade etti.

İl genelindeki marketlerde fiyat, etiket ve stokçuluk yapılıp yapılmadığı konusunda marketleri gezen Vali Sonel, marketlerdeki rafları dolaşarak temel gıda ürünlerinin etiketlerini tek tek inceledi. Reyon ile kasa fiyatları kontrol edildi, güncel fiyatlar ekipler tarafından kayıt altına alındı.

Ordu’da raflarda ve depolarda yeteri kadar yağ bulunduğunu ifade eden Vali Tuncay Sonel, “19 ilçemizde Vali Yardımcılarımızın ve Kaymakamlarımızın başkanlığında oluşturulan ekiplerce bugün yaptığımız denetimlerde raf ile kasa fiyatları arasında uyuşmazlık olup olmadığını inceledik. Ordu’muzda faaliyet gösteren marketlerde herhangi bir yasal işlem yapılacak bir durum söz konusu değil. Depolarında yağ ve temel gıda maddelerini stokladıkları ve yağ ürünlerinde fahiş fiyat uyguladıkları tespit edilen marketler hakkında ise cezai işlem uygulanmaktadır. Stokçuluğa fırsat vermeyeceğizdedi.

 


Başkan Güler, “Siz bizim başımızın tacısınız”Önceki Haber

Başkan Güler, “Siz bizim başımızın tacıs...

FİLM VE SÖYLEŞİ BU AKŞAM SİZLERİ BEKLİYOR ..Sonraki Haber

FİLM VE SÖYLEŞİ BU AKŞAM SİZLERİ BEKLİYO...