Vali ile Başkan arasındaki davada tartışma yaşandı..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
Vali ile Başkan arasındaki davada tartışma yaşandı..
23 Haziran 2019 tarihinde tekrarlanan İstanbul seçimleri öncesinde Ordu’da miting düzenleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 5 Haziran tarihinde İstanbul’a dönüş için gittiği Ordu-Giresun Havalimanı’nda ekibiyle VIP’ten geçerken tartışma yaşanmıştı. Mahkeme hakimi CHP milletvekilleri Seyit Torun ile Mustafa Adıgüzel’in tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

Bu sırada dönemin Ordu Valisi Seddar Yavuz’a hakaret ettiği öne sürülen İmamoğlu hakkında dava açılmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, eski Ordu Valisi Seddar Yavuz’a hakaret edildiği iddiasıyla açılan davanın beşinci duruşması görüldü.

Duruşmada mahkeme hakimi ile İmamoğlu’nun avukatı arasında olayın görüntülerinin UYAP’a yüklenmemesine yönelik tartışma çıktı. Hakim, “Her gelen avukat dosyada gerginlik çıkartmaya çalışıyor” diyerek tepki gösterdi. Av. Sercan Polat ise, “Sizi strese sokan nedir” diye cevap verdi.

Ordu 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın beşinci duruşmasına, taraflar katılmazken, İmamoğlu’nun avukatı Sercan Polat katıldı. Duruşma başında Polat, olayın görüntülerinin yer aldığı video kaydının taraflarına verilmemesi ve UYAP sistemine yüklenmemesi üzerine, görüntülerinin bir örneğini istedi. Bunun üzerine hakim ile şüpheli İmamoğlu avukatı arasında tartışma çıktı.

Kısa süreli yaşanan tartışmada Av. Polat, “Havalimanında yaşananlara ait görüntüler tarafımıza ulaştırılmadı. UYAP’a da yüklenmemiş. Biz bu görüntüleri flaşla almak istiyoruz” talebinde bulundu.

Talebin tutanağa geçirilmemesine tepki gösteren Polat, “Hayır, bu şekilde değil. Benim söylediğim gibi tutanağa geçirilmesini istiyorum” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine mahkeme hakimi, “Her gelen avukat dosyada gerginlik çıkartmaya çalışıyor. Bırakın da zaptı ben yazdırayım” dedi.

Cevap üzerine Polat,“Sizi strese sokan nedir? Siz Türk milleti adına karar veriyorsunuz. Düşmanlığınızım sebebi ne? 1,5 saattir buradayım kimseye yapılmayan tavır bana yapıldı. Ben konu mankeni değilim” şeklinde konuştu. Hakim, Polat’ın ifadeleri üzerine; “İmalı konuşmayı bırakın” diyerek tepki gösterdi.

Öte yandan tanık sıfatıyla CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel’in, dinlenmesi kararlaştırılarak, duruşma 2 Mart 2021 tarihine ertelendi. (Kaynak: ÜnyeNethaber)


Korgan konuştu, halk konuştu, Milletvekilleri sustu!..Önceki Haber

Korgan konuştu, halk konuştu, Milletvek...

Savcının aracının camına not yazdı göz altına alındı..Sonraki Haber

Savcının aracının camına not yazdı göz...