Belediye meclislerinde meclis oturumu başlarken, meclis başkanı olan Belediye başkanları, meclis üyelerinin katılımını kontrol ederek çoğunluğun sağlandığını ve sağlanmadığını tespit eder ve meclis oturumunu başlatır.
Oturum başından, sonuna kadar, bütün gündem maddeleri ve gündem dışı konuşmalar, öneriler ve alınan kararlar kayıt altına alınır ve daha sonra tutanağa geçer… Her meclis oturumunda bir önceki tutanak ilk oturumunda meclis üyelerine birer suret dağıtılır. Akıllı ve işi bilen meclis üyeleri tutanağa okur ve bir eksiklik varsa meclise önerge sunarak düzeltilmesini ister.
KORGAN BELEDİYE MECLİSİNDE BU YASALARA UYULUYOR MU?
İşte söz konusu konu Korgan Belediye meclisinde bir konuşmanın yapıldığı ve başkan Tuncay Kiraz’ın Ordu Büyük Şehir Belediye başkanı Dr. M. Hilmi Güler hakkında çeşitli sözlerin söylendiği ve başkanının önümüzdeki 2024 yerel seçimlerinde aday olamayacağını gündeme getirerek, Korgan ilçesine hiçbir hizmet yapmadığını ve ilçeye faydalı bir çalışmasının olmadığını söylediği iddiaları gündeme geldi.
Ancak, bu söylentilerin meclis gündeminde kayıtlara geçip-geçmediği veya geçmediyse suç işlendiği, veya bu konuşmaların oturum başlamadan kendi aralarında özel bir sohbet mi olup olmadığı konusunda bir tespit yapılmış değildir.
BAŞKAN KİRAZ’DAN SAYGISIZLIK VE İHANET..
Korgan Belediye başkanı Tuncay Kiraz’ın kendi partisinden olan ve Ordu’ya ağabeylik yapan OBB. Başkanı Dr. M. Hilmi Güler hakkında böyle bir açıklama yapması Korgan halkının büyük bir kısmı tarafından tepki gösterilerek ilçede halk arasında büyük tepkilere neden olurken, sosyal medyada da tepki veren paylaşımlar yapıldı.
Korgan ilçesine beton ve asfalt yollar yapan, hatta yıllardır uçurum bölgesindeki heyelanın önlenmesi, tarım ve hayvancılık sektöründe yapılan 84 milyon liralık yatırım konusunda Korgan Mahalle muhtarları başkan Güler’e teşekkür ettikleri halde başkan Tuncay Kiraz’ın böyle bir söz etmesi sadece bir saygısızlık ve ihanetten başka bir şey değildir.
KÖŞE YAZARIMIZ ADEM ÇİMİÇ DE SOSYAL MEDYADA AŞAĞIDAKİ PAYLAŞIMI YAPTI..
Amaç; uzun zamandır kamuoyunda merak edilen ve kaygı ile izlenen, siyasi çekişmelerin amacının ne olduğu ve neden olduğu konuların anlaşılması.
Ön bilgi;
Belediye meclis toplantıları, belediye çalışma yönetmeliği ile 6 Bölümden ve 25 Maddelik kurallar ile oluşur ve yönetilir.
Buna göre gündemi başkan belirler ve üç gün önceden üyelere bilgilendirme yapar. Yine bu belirlenen kurallar ile toplantı esnasında gündem iç ve gündem dışı konuşmalar kayda geçirilir.
Bu kapsamda,
Korgan belediye başkanından bu toplantının gündem maddelerini ve var ise gündem dışı konuşmaların kayıtlarını yayınlamasını istiyoruz.
Çünkü,
Belediye başkanı ve aynı zamanda meclis başkanı olarak Tuncay Kiraz ın bir konuşma yaptığı, bu konuşmanın önceden belirlenmiş bir gündem ile mi yapıldığı ya da gündem dışı olarak mı yapıldığı ve bu konuşmaların kaydının tutulup tutulmadığı önem arz etmekle beraber suç işlendiği görülmektedir.
Bana gelen bilgiye göre,
Tuncay Kiraz meclis toplantısında Ordu Büyükşehir belediye başkanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler Bey adına konuşma yapmış, Sayın Bakanımızın önümüzdeki dönemde aday olmayacağını söylemiş, kendince de bu adaylığın olmaması gerektiğini yine kendince açıklamıştır.
Birinci olarak Sayın Bakanımız adına açıklama yapacak kişiler bellidir ve Tuncay kiraz bu kapsamda birisi değildir.
İkinci olarak böyle bir konuşma olacak ise gündemde olmalı idi, o halde gündemin bir örneğinin kamuoyu ile paylaşılması gerekmektedir.
Üçüncü olarak, bu konuşmalar gündem dışı yapıldı ise konuşmaların tamamının kayda geçirilmesi gerekirdi ve konuşmaların kaydının ya da tutanakların kamuoyu ile paylaşılması gerekmektedir.
Dördüncü olarak, gerek iktidar üyeleri gerek ise muhalefet meclis üyeleri bu konuşmalara şerh düşmüş müdür ya da itirazda bulunmuşlar mıdır merak edilmektedir.
Bana göre,
Korgan belediyesinin ve ilçe genelinin bir hayli sorunları varken, bu sorunları çözecek olan Ordu Büyükşehir Belediyesine ya da onun Başkanına meclis toplantısında saygısızlık yapmak bu ilçenin kaderi ile oynamaktır.
Bu saygısızlığa o toplantıda itiraz eden bir arkadaşımız var ise sözüm ona değil fakat sessiz kalmak da bu ayıba ortak olmak değil midir?
Dört yıldır duyuyoruz, okuyoruz ve görüyoruz ki; Korgan yöneticileri ve idarecileri Ordu Büyükşehir Belediyesini ve Başkanı Sayın Dr. Mehmet Hilmi GÜLER Beyi siyasi olarak yıpratma ve karalama kampanyası yürütmektedir.
Bu durumun İlçemizin aleyhine bir durum olduğunu tüm ilçemiz sakinleri gibi bizlerde görüyor ve biliyoruz.
İşte tam bu noktada bu Hadiselerin sıradan bir durum olmadığını, meselenin arka planındaki çıbanbaşlarının ortaya çıkartılması gerektiğini, Korgan ayağının sadece kukla olduğunun, kökü kördemi ile sökülüp atılması gereken bir yapı olduğunun önemine dikkatleri çekmek istiyorum.
Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Hilmi GÜLER orduya ilk gönderildiği an Orduyu artık Ordudan yöneteceğiz demişti ve ferrero ya dava açmış, Orduda yükselen kuleleri yerle bir etmişti. İşte yerle bir olan sadece 110km sahildeki emsal teşkil eden kuleler değildi.
İmar dan beslenen, yörenin fındığından beslenen, paris, Roma,Londra ve wahınton temsilcileri de yerle bir olmuştu.
Sizin aslınıza meydan okuyan kartal uçmaya devam ediyor, sizleri gale bile almıyor.
Çünkü siz o kartalın sırtındaki karga gibisiniz.
Bekleyip göreceğiz bu kargaların sonunu.
İşte bu yüzden Korgan halkımızı ve seçmenimizi bu tür kirli pasaklı işlere karşı uyarıyoruz.
İlçemiz adına iş yapan kişilerin ilçemizin gururu ile geleceği ile oynamaması konusunda uyarıyoruz..
BEYLİKDÜZÜ’NE ADAYLIĞI SÖZ KONUSU..
KİRAZ, KORGAN’I GÖZDEN ÇIKARDI MI?
Gazetemizin edindiği istihbari bilgiler ve iddialara göre, Korgan Belediye başkanı Tuncay Kiraz, Korgan için tekrar aday olamayacağı ve bu ilçeyi gözden çıkardığı anlaşılıyor. Çünkü, başkan Tuncay Kiraz’ın verdiği bazı beyanatlara göre, önceden meclis üyeliği görevinde bulunduğu İstanbul Beylikdüzü Belediyesine başkan adayı olacağı söylentileri gündeme geldi. O nedenle Korgan için şimdiden istediği gibi herkesin hakkında konuşma yapma cesaretini buluyor ve Başkan Hilmi Güler’e de rahatlıkla ihanetlik ve saygısızlık yapabiliyor.
Takım | O | A | P |
O | A | P | |
1.GALATASARAY A.Ş. | 19 | 52 | 51 |
2.FENERBAHÇE A.Ş. | 19 | 49 | 45 |
3.REEDER SAMSUNSPOR | 19 | 32 | 37 |
4.GÖZTEPE A.Ş. | 19 | 38 | 34 |
5.İKAS EYÜPSPOR | 19 | 32 | 33 |
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. | 19 | 28 | 31 |
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 19 | 31 | 29 |
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 19 | 25 | 26 |
9.TRABZONSPOR A.Ş. | 19 | 34 | 25 |
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 19 | 19 | 24 |
11.CORENDON ALANYASPOR | 19 | 19 | 22 |
12.KASIMPAŞA A.Ş. | 19 | 27 | 22 |
13.TÜMOSAN KONYASPOR | 19 | 24 | 21 |
14.ONVO ANTALYASPOR | 19 | 21 | 21 |
15.NET GLOBAL SİVASSPOR | 19 | 21 | 20 |
16.SİPAY BODRUM FK | 19 | 14 | 16 |
17.BELLONA KAYSERİSPOR | 18 | 17 | 16 |
18.ATAKAŞ HATAYSPOR | 19 | 17 | 10 |
19.ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 19 | 15 | 5 |
Yorum Yazın