Perşembe’li üreticiye 750 adet Hindi Palazı dağıtıldı..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
Perşembe’li üreticiye 750 adet Hindi Palazı dağıtıldı..
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in kırsal alandaki kalkınma hamlesi her geçen gün büyüyor. Perşembe Belediye başkanı M. Sayım Tandoğan ve ilçe Tarım müdürlüğü işbirliği ile Perşembe’li üreticiye yetiştirmek için Hindi Palazı dağıtıldı. Perşembe Belediye başkanı Tandoğan, OBB. Başkanı Hilmi Güler’e teşekkür etti.

“Kendi kendine yeten bir Ordu” sloganıyla yapılan çalışmalar kapsamında, Perşembe ilçesindeki 10 yetiştiriciye toplam 750 adet 45 günlük hindi palazı ve 1 aylık yem verildi.

Göreve geldiği günden bu yana kırsal kesimde hayvancılığa ve et-süt üretimine destek olmak, tarım alanında üretim ve verimliliği arttırmak amacıyla nitelikli tarım projeleriyle dikkat çeken Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, yeni bir uygulamaya daha imza attı.

2019 yılından bu yana, kaz, koyun, keçi, manda, arı sütü üretimi, seracılık, sözleşmeli tarım modeli, atıl arazilerin tarıma kazandırılması gibi bir çok projeyi vatandaşlarla buluşturan Başkan Güler, Perşembe ilçesinde yaşayan 10 çiftçiye 750 adet 45 günlük hindi palazı ve 1 aylık yem desteği verdi.

Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen “Hindi Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında Perşembe ilçesinde gerçekleşen dağıtım törenine, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sait İnan, Ordu Vali Yardımcısı ve Perşembe Kaymakamı Levent Yetgin, Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Sayım Tandoğan, Ordu Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Ultav, Perşembe Tarım İlçe Müdürü Engin Derebaşı, Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan ile çiftçiler katıldı.

GENEL SEKRETER İNAN: “YENİ GELİR KAYNAKLARI OLUŞTURUYORUZ”

Dağıtım töreninde konuşan Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sait İnan, “Bugün Perşembe ilçemizde 10 üreticimize 750 hindi palazı dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’in de ifade ettiği gibi belediyenin asli işlerini zaten yerine getiriyoruz. Bunun yanında ilimizde, ürün çeşitliliğini artırıp, ekonomiye katkı sunmak amacıyla tarım ve hayvancılık alanındaki desteklerimiz sürüyor. İnşallah bu projemiz ticari işletmelere dönüşerek üreticilerimize yeni gelir kaynakları oluşturacak” dedi.

KAYMAKAM YETGİN: “BAŞKAN GÜLER’E MÜTEŞEKKİRİZ”

Ordu Vali Yardımcısı ve Perşembe Kaymakamı Levent Yetgin, “Büyükşehir Belediye Başkanımız göreve geldiği günden bu yana belediyenin rutin işleri dışında, özellikle tarım ve tarımsal ürünleri ciddi anlamda destekliyor. Kendisine bu konuda müteşekkiriz. Bugün Perşembe’den başlayan hindi projesinin diğer ilçelere de yaygınlaştırılacağına inanıyorum. Bu vesileyle sayın başkanımıza ilçemizden başlayan bu proje için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TANDOĞAN’DAN BAŞKAN GÜLER’E TEŞEKKÜR

Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Sayım Tandoğan, “Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’in üretime verdiği desteklerden birini daha Perşembe ilçemizde gerçekleştiriyoruz. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız, tarım ve hayvancılıkta ilimizde bir çığır açtı. Bu projenin daha da gelişeceğine inanıyorum. Verdiği desteklerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum”

ULTAV: “SÖZLEŞMELİ TARIM MODELİYLE YETİŞTİRİCİLERE DESTEK VERİLECEK”

Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Ultav ise “ Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’in liderliğinde, tarım ve hayvancılık alanında birçok proje yürütüyoruz. Bölgemizde gelir getirecek yeni tarımsal alanlar açmak istiyoruz. Hindi yetiştiriciliği de bunlardan birisi. Perşembe ilçemizi pilot bölge olarak seçtik. Bir aylık yemlerini de yüzde yüz hibe yoluyla verdik. Burada üretilen hindilerimizi yıl sonunda ORTAR A.Ş vasıtasıyla sözleşmeli tarım modeliyle satın alacağız. Projenin başarıya ulaşması halinde 10 kişiler 100 kişilere ulaşarak yeni bir üretim alanı ilimize kazandırmış olacağız” dedi.

 


Vali Sonel, “Valiliğimizin kapısı her zaman açık”Önceki Haber

Vali Sonel, “Valiliğimizin kapısı her za...

Vali Sonel, Kadın Muhtarlara verdiği sözü yerine getirdiSonraki Haber

Vali Sonel, Kadın Muhtarlara verdiği söz...