ORMEK, Ordu’lu bayanların geçim kaynağı oldu..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
ORMEK, Ordu’lu bayanların geçim kaynağı oldu..
İşte Ordu’nun çalışkan kadınları el emeği, göz nuru ile geçimini böyle sağlıyor. ORMEK’te Öğrendiği tel kırma yöntemi sayesinde süslediği çantalar büyük beğeni topluyor. Türkiye’nin birçok yerinden sipariş yağan çantalar Ormek kursiyerlerinin elinde hayat bulurken ekonomik olarak kazanç elde edilmesini sağlıyor ..

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kurslarında (ORMEK) geleneksel el sanatlarından Tel Kırma İşlemeciliği Kursu’na katılan ve bu alanda deneyim kazanan 39 yaşındaki Nesrin Nazioğlu’nun süslediği çantalar büyük beğeni topladı. Kendi işini kurma yolunda emin adımlarla ilerleyen ve siparişleri yetiştirmekte zorluk çeken Nazioğlu, şimdilerde kursiyer arkadaşları ile birlikte çalışarak hem kendisi hem de ORMEK kursuna gelen arkadaşları ile birlikte ekonomik olarak kazanç elde ediyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in büyük önem verdiği Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları vatandaşların bilgi ve beceri yönünü geliştirmelerine ve ev ekonomilerine katkı sağlamalarına yönelik faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Toplumun her kesimine yönelik eğitimler veren ORMEK, açtığı kurslarla vatandaşlara istihdam imkânları da sunuyor. Her yıl binlerce öğrencinin eğitim gördüğü kurslarda kursiyerler tarafından üretilen ürünler yurt içi ve yurt dışında birçok şehre satılarak hem istihdam hem de Ordu’nun tanıtımına katkı sağlıyor.

SİPARİŞLERİN ARDI ARKASI KESİLMEDİ

Birçok alanda eğitimlerin verildiği ORMEK’lerde bu kapsamda açılan Tel Kırma İşlemeciliği Kursu kadınlar tarafından büyük ilgi görüyor. Altınordu ORMEK’te açılan bu kursa katılan kadınlardan sadece bir tanesi olan 39 yaşındaki Nesrin Nazioğlu öğrendiği bilgileri daha da ileriye taşıyarak yaptığı ürünleri pazarlamaya başladı. Çanta süsleme üzerine yoğunlaşan Nazioğlu’nun yaptığı ürünler çok beğenilince siparişlerin ardı arkası kesilmedi.

TÜM KURSİYERLER EKONOMİLERİNE KATKI SAĞLIYOR

Bunun üzerine iş yetiştirmekte zorlanan Nazioğlu, ORMEK’te kurs aldığı arkadaşlarının da yardımı ile siparişlerini sahiplerine ulaştırıyor. Yapılan bu çalışma ile Nazioğlu başta olmak üzere birçok kursiyerde yaptıkları işlemelerle ekonomik olarak önemli bir kazanç elde ediyor.

NAZİOĞLU: “HEDEFİMİZ DÜNYA PAZARINA AÇILMAK”

ORMEK’te öğrendiği bilgilerin kendine vizyon kattığını belirten Nesrin Nazioğlu, tel kırma ile hazırlanan çantaların büyük beğeni topladığını söyledi.

Kendilerine sağlanan bu imkân dolayısıyla Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkürlerini ileten, yaptıkları çalışmalarla hem kendisi hem de arkadaşlarının önemli bir gelir elde ettiğinin altını çizen Nazioğlu, “3 yıldır ORMEK’te kursa katılıyorum. İlk olarak Tel Kırma Kursu’nda takı süsleyerek başladık. Daha sonra bu çalışmayı çantalara uyarladık. İlk zamanlar işlediğimiz ürünleri başka bir şehre gönderiyor, çantalara kaplanıp geri getirtiyorduk. Bu bizim için hem daha maliyetli hem de zaman kaybı oluyordu. Bizde gerekli malzemeleri temin ederek her şeyini kendimiz yapmaya başladık. ORMEK sayesinde eğitmenimiz Neslihan Taşçeşme öncülüğünde bu güzel ürünleri yapmayı öğrendik ve bütçemize katkı sağlamaya başladık. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e ve belediyemize bize bu imkânı sağladığı için çok teşekkür ediyoruz. Çantalarımız çok çok beğeniliyor. Ekonomik olarak da bize katkıları çok büyük. Buradan yalnızca ben değil, kurstaki tüm arkadaşlarımız ekonomik gelir sağlıyor. Şuanda sosyal medya platformlarından satışlarımızı gerçekleştiriyoruz, hedefimiz dünya pazarına ulaşmak ve yurt dışına da bu ürünleri göndermek” dedi.

Öte yandan Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi kurs merkezlerinde Tel Kırma Kurslarında şuana kadar 418 kursiyer eğitim aldı.

 

 


Ordu’lu kadın organlarını 5 kişiye bağışladı..Önceki Haber

Ordu’lu kadın organlarını 5 kişiye bağış...

OSKİ Ordu’ya 61 tane gölet yaptı..Sonraki Haber

OSKİ Ordu’ya 61 tane gölet yaptı..