Ordu’da sahte Votkacı, Ünye’de hileci Köfteci tespit edildi..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
Ordu’da sahte Votkacı, Ünye’de hileci Köfteci tespit edildi..
Yine sahte katkılı Dönerler, köfteler, sızma yağlar, etler ve içkiler tespit edilerek Tarım Orman bakanlığı sitesinde yayınlandı. İşte bunlardan iki isim de Ordu’dan çıktı. Birisi sahte Votka yapan ve satan Bar, birisi de köfte içersine kanatlı hayvan eti katan restaurant tespit edildi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Denetimler konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Bu gece itibarıyla bakanlığımızın sitesinden 74 firmayı da ifşa ederek tam 99 ürünle ilgili ifşalarımıza devam ediyor” dedi..Yiyin için beyler, Dönerler, Tavuklar dondurulmuş etler, katkılı içkiler sizleri bekliyor. Yiyin ki; hasta olun, dertlere yakalanın, sonra da ölmemek için hastane kapılarından geri gelmeyin.. Bakanlık bu kadar mücadele edip ceza kesiyor ama bir türlü yasaklamıyor. Biz de uyarmaya devam ediyoruz. Bir çok vatandaşlar hala bu gibi dondurulmuş gıdaları yemek için kuyruk bekliyor..

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen, aralarında et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, bitkisel yağ, bal, takviye edici gıdalar ve baharatların yer aldığı isim ve adresleri ile birlikte yeni yılın ilk listesini yayınladı.

Liste içersinde Ordu’dan iki isim var. Birisi Altınordu merkezde Akyazı Mahallesinde faaliyet gösteren  Güven Bar restaurant, Güven Akerik isimli iş yeri Votka’nın içersine  Hacımen alkol kattığı tespit edildi.

İkinci isim ise Ünye ilçesi No. 12’de faaliyet gösteren Tadım kafeterya Hüseyin Sekmen, Izgara köftenin içerinde kanatlı et kattığı tespit edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın denetimleri sonucunda taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen işletmeler ve ürünlerinin parti numaraları, kamuoyu duyurusuyla Bakanlığın internet sitesinden ilan edildi. Buna göre, bu yıl ikinci defa kamuoyuna taklit ve tağşiş yapan firmalar ile ürünleri ilan edilmiş oldu. Duyuruyla toplam 74 firmaya ait 99 parti ürün kamuoyuyla paylaşıldı. Bu ürünlerden 69 parti ürün taklit ve tağşiş kapsamında, 30 parti ürün ise ilaç etken maddesi tespit edildiği için kamuoyu ile paylaşıldı. Böylece, ilk kamuoyu duyurusunun yapıldığı 2012'den bu yana 1486 firmaya ait 3 bin 301 parti ürün tüketicilerin bilgisine sunuldu.

SIRMA YAĞI DA HİLELİ ÇIKTI..

Ailelerin en çık tercih ettiği yağların içersinde yer alan  Sırma Yağ da hileli çıktı..

Halkın sağlığını düşünmeden tehdit eden firmalar arasında ünlü yağ markası olan Sırma'da yer aldı. Ünlü firmanın 'Natürel sızma zeytinyağı' ürününe daha düşük kalitede zeytinyağı karıştırdığı belirlendi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

Ülkemizde gıda güvenilirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi, kişilerin sağlığının ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi amacıyla gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme ve dağıtımının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetleri Bakanlık olarak büyük bir titizlikle yürütülmektedir denildi..


Jandarmadan arıyoruz dediler, Jandarmaya yakalandılar..Önceki Haber

Jandarmadan arıyoruz dediler, Jandarmaya...

Mustafa Hamarat’ın babası Hastaneye kaldırıldı..Sonraki Haber

Mustafa Hamarat’ın babası Hastaneye kald...