Ordu Büyük Şehir Belediyesi Bülent Şişman’ı nasıl harcadı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
Ordu Büyük Şehir Belediyesi Bülent Şişman’ı nasıl harcadı?
Zaman zaman, doğru kararlar alan Ordu Büyük Şehir Belediye Başkanı Dr. M. Hilmi Güler, bazen de birilerinin emirleri ile hareket ederek yanlış kararlar alıyor. Tam bir yıl önce genel sekreter yardımcısı olarak göreve başlayan ve 15 Ağustosa görevinden alınarak iki aylık askı süresi de sona eren Bülent Şişman, bugün verdiği bir dilekçe ile Ordu Büyük Şehir Belediyesine veda etti. Bir yıl içinde başarılı çalışmalara imza atan Şişman, sadece Belediyeyi değil, Ordu’yu da tek ediyor.. Şişman bundan sonraki hayatını İstanbul’da sürdürecek.

Genel sekreterlik süreci döneminde Ordu’da bu zamana kadar çalışmayan genel sekreterlere örnek olan ve Ordu halkına en iyi hizmeti yapan Bülent Şişman, bir döneme başlangıç ve bir dönemin bitişini sosyal medya sayfasında yayınlayarak neler yaptığını anlattı ve o kendisinin ayağını kaydıranlara  ve yanlış yapanlara yine de teşekkür etti..

Bülent Şişman nasıl harcandı?

Biz gazeteci olarak Ordu’nun hangi kurumlarında kimler  Ordu için çalışırsa, her zaman yanında olduk. Bülent Şişman da Ordu için çalıştığından ve güzel işler yaptığı için ona da destek verdik. Bir yıl Ordu’da görev yapan genel sekreter yardımcısı Bülent Şişman daha önce mecliste uyuyan genel sekreterler gibi uyumadı aktif ve hareketli bir çalışmaları ile halkın büyük taktirini topladı. Her kurumda olduğu gibi Bülent’in de perde arkasında onu hazmedemeyenler ayağını kaydırmaya çalışanlar oldu.

Şişman’ın neden görevinden alındığı konusunda o tarihte başkan Güler’den bir açıklama istedik, “Onu sonra konuşuruz” diyerek Bülent ayrıldı ama, o hala bir açıklama yapmadı. Şimdi, biz Bülent Şişman’ın nasıl ve kimler tarafından görevinden alındığını çok iyi biliyoruz. Ordu Büyük Şehir BelediYEsinde sahne arkasında daha bunun gibi bir çok film çevirenleri zamanı geldiğinde tam ve net bilgilere ulaştığımızda detayları ile birlikte açıklayacağız. Bu konuda hiç kimsenin şüphesi ve endişesi olmasın. O’nun görevinden nasıl ve kimler tarafından aldırıldığını çok iyi biliyoruz.

Şimdilik Bülent Şişman’ın sosyal medya sayfasında bir yıl içinde Ordu Büyük Şehir Belediyesinde neler yaptığı konusundaki veda mesajını aşağıda aynen yayınlıyoruz.

YENİ BİR DÖNEME BAŞLANGIÇ..

NASIL BAŞLADIK?

8.11.2019 tarihinde Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atandım.

Görev yaptığım dönem boyunca, 7/24 esaslı çalışmaya gayret ettim. Hafta içi, hafta sonu, bayramlarda hiç tatil yapmadım.

Göreve başladığımızda köpek krizi, çöp krizi vardı. Yapılması vadedilen 552 projeden bahsediliyordu ancak listesini 2 ayda zor toparlayabildik.

NASIL ÇALIŞTIK?

Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler ile birlikte krizleri çözmek, belediyeyi normal hayata geçirmek için büyük bir özveriyle çalıştık.

Sırrıpaşa caddesinde vatandaşlarımızın ayağına halı serdik “Her ne şartla olursa olsun çalışırken dahi vatandaşımızı rahatsız etmeyiz, ticaretine engel olmayız” anlayışını hakim kıldık.

Ayışığı otoparkını ağaçlandırdık, “BİZ BETONA KARŞIYIZ, HER YERDE YEŞİLİ SAVUNURUZ” ilkemizi gösterdik. Bu şekilde aynı zamanda otoparkı kapatmak zorunda kalmadığımız için, Cumhuriyet Meydanı’na yapılması düşünülen 30 milyonluk otoparka da ihtiyaç kalmamış oldu.

Köpek barınaklarını iyileştirdik, tadilat yaptık, tüm Ordu’da köpeklerin uğrak yerleri olan yerlere 400 adet köpek kulübesini ücretsiz yerleştirdik, beslemelerini yaptık, “biz hayvanları kendi evlatları gibi seven koruyan bir belediyeyiz” prensibi ile çalıştık. Bu 400 kulübenin bize maliyeti nakliye dahil toplam 30.000 TL’yi bile bulmadı. 30.000 TL gibi bir rakama Türkiye’ye gündem olmuş bir krizden çıkabildik. 2019’daki toplam kısırlaştırma sayısı 1.200 civarında iken, 2020 yılı ilk 6 ayında rakamı 2.000 civarına yaklaştırdık. Performansı 3’e katladık.

Yılların sorunu, 1939 yılından beri çözülemeyen, Karayollarının, DSİ’nin defalarca gidip proje ürettiği ancak bir türlü projelerin hayata geçirilmediği, Korgan Sülük Gölü ve heyelan sorununu kimsenin aklına gelmeyecek yöntemle, “taş drenaj” sistemi ile çözdük. “Doğa ile mücadelemizde yine doğanın verdiği imkanları kullanarak sorun çözen belediye” imajımızı güçlendirdik.

Önümüzde yapılması gereken binlerce km’lik yol ağı vardı, bunun için “kendi kendine yeten belediye” olmamız için öncelikle asfalt plenti aldık, sonra 50 civarı iş makinası ile ekipleri ve filoyu güçlendirdik. Şimdi aynı asfalt plenti, kendi kredi taksitlerinden 2 kat fazlası kadar bir maliyet tasarrufu sağlayarak iş yapıyor. Belediyeyi sadece borçlandıran değil, varlıklarını güçlendiren belediye haline getirmek için Başkanımızla birlikte gece gündüz çalıştık. İlk başlangıçtan 12 ay boyunca yapılan asfalt 250 km iken, sadece 4 aylık dönemde pandemiye rağmen üzerine yaklaşık 300 km asfalt yaptık. Performansı yaklaşık 4’e katladık. Ordu’yu şantiyeye çevirdik.

NELERE DİKKAT ETTİK?

Kulaklarımızı dedikodulara kapadık, sadece işimize odaklandık, daha sonra verilen sözlerle 1.000 civarına yaklaşan projeleri maliyetlendirerek, Başkanımız ile birlikte önceliklendirerek hızlıca bitirmeye odaklandık. “En hızlı, en ucuz, halka en çok tesir edecek” kriterleri ile önceliklendirdiğimiz projeleri bitirmeye çalıştık.

Görev yaptığımız dönem boyunca tevazu ehli olmaya, samimiyetle çalışmaya, gayret ehli olmaya çalıştık. Bulunduğumuz görevde kimseye kibirli davranmadık, büyüklük taslamadık, millete tepeden bakmadık. Herkese eşit mesafede durduk, herkesi dinledik, yardımcı olmaya çalıştık.

Doğru bildiğimizi konuştuk, konuştuklarımızın arkasında durduk, yapabileceklerimiz konusunda dürüst davrandık.

Kimseyi ezmediğimiz gibi, kendimizi ve belediye personelini de kimseye ezdirmedik. Çalışma arkadaşlarımızın hep yanında durduk, eğitici, öğretici olmaya, eksiklikleri kapatmaya çalıştık.

Hiçbir problemden ve sorumluluktan kaçmadık, sorunları hızlıca çözmeye odaklandık.

Bunun karşılığında, Ordu halkından, meclis üyelerinden, ilçe belediye başkanlarından, milletvekillerinden, iktidar ve muhalefet partilerinin il ve ilçe teşkilatlarından, muhtarlardan, basın mensuplarından, işadamlarından büyük bir sevgi gördük. Bu sevgi ile her geçen gün daha hızlı, daha verimli, daha çok iş bitirmeye odaklandık.

Her gittiğimiz yerde Başkanımızın çalışan personeli olduğumuzu, onun talimat ve onayları ile çalıştığımızı ifade ettik.

Başkanımızın “Bilge” kişiliğinin altında biz de başkanımızın sahada gören gözü, tutan eli, yürüyen ayağı”olmaya çalıştık.

Geçmiş kariyerinde 6 üniversite bitirmiş, maliyeden hukuka kadar bir çok alanda çalışmış, özel şirketlerde operasyon koordinatörlüğü yapmış, devleti ve çalışma sistematiğini bilen biri olarak, büyükşehir belediyesini bir taraftan hızlı iş bitiren belediye haline getirmeye çalışırken, öbür taraftan hukuken yanlışlar yapmamaya, gelecekte belediyeyi her türlü riskten uzak tutmaya çalıştık, bunun için elimizden gelen bütün özen ve gayreti gösterdik.

Daha önce çalıştığımız şirketlerdeki etkinlik ve verimlilik seviyesine belediyeyi bu 9 aylık çalışmamız boyunca büyük oranda yaklaştırdık. Pasif duran, krizleri bekleyen belediye yerine, “iş bitiren, hızlı reaksiyon alan, proaktif çalışan” bir belediye haline büyük oranda geldik.

SON SÖZ VE TEŞEKKÜR.

Bugün geldiğimiz ortamda belediyede artık çalışma imkanım olmadığını görüyorum. Bu sebeple 15.10.2020 tarihi itibariyle görevimden ayrılıyorum.

Öncelikle Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e belediyede çalışma imkanı ve bu vesile ile Ordu’nun güzel insanları ile tanışma fırsatı verdiği için teşekkür ediyorum.

Bana desteklerini esirgemeyen, Ordu halkına, milletvekillerine, meclis üyelerine, Ak Parti İl Başkanı Halit Tomakin ve yönetimindeki il teşkilatı ile ilçe teşkilatlarına, ilçe belediye başkanlarına, başta valimiz Tuncay Sonel olmak üzere vali yardımcıları ile il müdürlerine, muhtarlara, basın mensuplarına, işadamlarına ve uyum içinde çalıştığım belediye daire başkanı ve müdürleri ile belediye personeline teşekkür ediyorum.

Belediye başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve tüm belediye çalışanlarına başarılar diliyorum.

Allah yar ve yardımcıları olsun, yolları açık olsun.

Daha gidecek çok fazla yol, yapılacak çok iş var.


Eski su kaynaklarında yeni çalışma..Önceki Haber

Eski su kaynaklarında yeni çalışma..

En güzel balkon ve kompozisyon yarışması sonuçlandı..Sonraki Haber

En güzel balkon ve kompozisyon yarışması...