ODÜ Çambaşı’nda Patates üretimine destek verecek..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
ODÜ Çambaşı’nda Patates üretimine destek verecek..
Çambaşı Yaylası’nda yapılması planlanan patates dikiminin üretim tekniğine uygun bir şekilde gerçekleştirilebilmesi noktasında Ordu Üniversitesi de destek sağlayacak.

Ordu’nun Kabadüz ilçesi sınırlarında yer alan Çambaşı ve Turnalık Yayla’larında patates üretimini teşvik için Kabadüz Belediyesi ve Kabadüz Ziraat Odası Başkanlığının desteği ile örnek dikim sahası oluşturulması ve patates dikimi yapılması planlandı. Patates üretiminin teknik gerekliliklere uygun ve bilinçli bir şekilde yapılabilmesi için Üniversitenin Ziraat Fakültesi’nden iş birliği ve destek istendi.

Söz konusu üretimin gerçekleştirilmesi noktasında teknik destek sağlayacak olan Ordu Üniversi Ziraat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Özbay Dede ile Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya ve Kabadüz Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kemal Baş üretim sahasını yerinde inceleyerek yapılması gerekenler konusunda fikir alışverişinde bulundu. Ayrıca yıl içerisinde Çambaşı merkezde bulunan dikim sahasında makinalı tarım kullanılarak yapılacak üretimde sertifikalı, bölgeye uygun çeşit kullanımının yanı sıra o bölgede yerel olarak üretimi yapılan ekotiplerin de incelemeleri gerçekleştirilerek gelecek yıllardaki üretimi geliştirme adına adımlar atılacağı belirtildi.


Deprem bölgesine Ordu’dan 300 tır yardım gitti..Önceki Haber

Deprem bölgesine Ordu’dan 300 tır yardım...

14 MAYIS SEÇİMLERİ İÇİN ORDU’DA SON DURUM..Sonraki Haber

14 MAYIS SEÇİMLERİ İÇİN ORDU’DA SON DUR...