Müfettiş raporunda ceza, Ölçmede başarı Ödülü..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
Müfettiş raporunda ceza, Ölçmede başarı Ödülü..
Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü emrinde Altınordu Gazi Orta okulunda öğretmenlik yapan Hakan Aksoy, Ordu İl Milli Eğitim müdürü Fatih Vargeloğlu tarafından Ordu valisi Tuncay Sonel’in taltifleriyle Milli Eğitim Müdürü Fatih Vargeloğlu tarafından BAŞARI belgesiyle ödüllendirildi..

HAKKINDA 900 SAYFALIK RAPOR BULUNAN ÖĞRETMENE VALİNİN TALİMATI İLE ÖDÜL VERİLMESİNDE ACABA BİR YANLIŞLIK MI VAR?

Ordu Valisi Tuncay Sonel tarafından ödüle layık görülen Hakan Aksoy geçmişte hakkında tutulan  raporları geride bırakıp  kuruma unutturarak şimdiki başarısı ile Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Merkezinde başarılı görülerek ödüle layık görüldü.

Gazetemiz istihbarat servisi tarafından ulaşılan bazı bilgilere göre Ordu il eski Milli Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş döneminde kurum içinde bir çok yanlış uygulamalardan dolayı hakkında mesleğe aykırılık konusunda  900 sayfalık müfettiş raporu olduğu söylenen öğretmen Hakan Aksoy’un şimdiki il milli eğitim müdürü Fatih Vargeloğlu’nun kendisini başarılı bularak Vali Sonel’in talimatı ile BAŞARI belgesi ile ödüllendirilmesi camia içersinde kafaları karıştırarak “Aacaba bu işte bir yanlışlık mı var?” sorusunu akla getiriyor.

MÜFETTİŞ RAPORUNDA CEZA, ÖLÇMEDE BAŞARI ÖDÜLÜ..

Şu anda Ordu’da Gazi Orta okulunda öğretmenlik yapan Hakan Aksoy, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Merkezinde yürütülen çalışmaları ile başarılı olduğu tespit edilmiş, merkezi ziyaret eden İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet  Fatih Vargeloğlu; Ölçme, Değerlendirme ve Sınav  Ekibi ile bir araya geldi.

ÖLÇMEDE BAŞARILI BULUNMUŞ..

Ancak, hakkında 900 sayfalık bir müfettiş raporu olan ve bir çok kez disiplin ve uyarı cezası alan bir öğretmenin ödüle layık görülmesi Ordu Milli Eğitim camiasının içinde büyük rahatsızlıklara yol açarak tepkilere neden olduğu gibi camianın geldiği son noktayı  Milli Eğitim branşları içinde en iyi yaptığı görevin de “ÖLÇME!” branşı olduğu tespit edilmiş ve kesinleşmiş demektir.

Bu da demek oluyor ki; ÖLÇME! dersinde  başarılı bulunan bir öğretmenin başarı belgesi ile ödüllendirilmesi dosyası içindeki müfettiş raporlarından Vali beyin veya İl Milli Eğitim müdürünün haberi yok demektir. Bize sadece hayırlı olsun, diyerek kutlamak düşer.

ÖDM’DE NELER YAPILIYOR?..

* ÖDM Merkezince hazırlanan yardımcı kaynak paketlerinin içerisinde 8. ve 12. sınıflar için her ayın başında yayınlanacak olan Kazanım Tarama Testleri ile bu tarama testlerinin çözümleri, 

* 8. sınıf matematik ve 12.sınıf Türkçe derslerinin YouTube kanalında yayımlanan konu anlatımlı videolarının notları, 

* 8. sınıf öğrencilerine Türkçe dersi için merkezi sınavlara yönelik hazırlanmış, her ay yayımlanacak olan kavram haritaları ve bu haritaların basıma hazır şekilde A4, A3 ve 50*70 ebatlarında posterleri, 

* Kazanım tarama testlerinden oluşan LGS Türkçe ve matematik dersleri ile YKS Türkçe, matematik ve fizik derslerinden hazırlanan soruları içeren soru bankası çalışmaları yayımlanmaktadır. 

Merkezi Sınavlarımız ile ilgili olarak; 

* ÖDM Merkezince hazırlanan, LGS ve YKS 'ye yönelik öğrencilerin kazanım eksiklerini belirlemek üzere sınavlar yapılması planlanmaktadır. 

* LGS' ye girecek olan öğrenciler için aralık, mart ve  mayıs aylarında üç kazanım değerlendirme sınavı ve YKS' ye girecek gençler için aralık ayında TYT, haziran ayında AYT olmak üzere iki sınav yapılması için hazırlık yapılmaktadır. 

* ÖDM' de görevli öğretmenler tarafından hazırlanan videolar, kanalımızda yayınlanmaya başlamıştır. Bu videolarla öğrencilere konu anlatımları, soru çözümleri, rehberlik faaliyetleri ve mesleki tanıtımlar yapılacaktır. 

* Merkezi sınavlara yönelik 8. sınıf öğrencilerine Türkçe dersi kavram haritaları, matematik dersi konu anlatım videoları, YKS için üniversiteye hazırlanan gençlere Türkçe ve Matematik derslerinden AYT ve TYT konularını içeren konu anlatım videoları, Ordu İl Millî Eğitim Müdürlüğü YouTube kanalında yayımlanmaya başlamıştır.


ORDU’DA “YUNUS EMRE VE TÜRKÇE YILI” ETKİNLİKLERİ YAPILACAK..Önceki Haber

ORDU’DA “YUNUS EMRE VE TÜRKÇE YILI” ETKİ...

FINDIK HIRSIZLARI VE UYUŞTURUCU ÇETESİ YAKALANDI..Sonraki Haber

FINDIK HIRSIZLARI VE UYUŞTURUCU ÇETESİ Y...