KAZKLAMA GÜNÜ DEĞİL, TANITIM GÜNÜ OLSUN..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
KAZKLAMA GÜNÜ DEĞİL, TANITIM GÜNÜ OLSUN..
İstanbul Yenikapı sahili etkinlik alanında “Ordu Burada İstanbul’da” sloganıyla yapılacak Ordu Tanıtım Günleri’nde; Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi, 19 ilçe belediyesi ile çeşitli kurum ve kuruluşların stantları yer alacak. 28-31 Ekim tarihlerinde tanıtım fuarı düzenlenecek. Ancak, virüs tedbirleri nasıl alınacak?

Merkezi İstanbul’da bulunan Ordu Dernekler Federasyonu (ORDEF) Başkanı Sabri Çelebi ve dernek yöneticileri, 7 Ağustos 2021 günü Ordu Valisi Tuncay Sonel’i makamında ziyaret etmişlerdi. Ziyaretin amacı anlaşıldı. ORDEF yine Ordu tanıtım günleri düzenleyerek halkın soyulmasına ve birilerinin para kazanmasına vesile olacak. 

STANT KİRALARI ÇOK PAHALLI..

Bu yıl İstanbul’da 10. yapılacak olan Ordu tanıtım günlerinin bu zamana kadar birilerine peşkeş çekilerek ceplerinin dolmasına fırsat verildi. Bu gibi Kültür faaliyetlerinde ilimizin tanıtımı için kar imajı gözetmeden ilimizle ilgili bütün yerli ürünlerimizi ve Ordu’yu tanıtmak için bütün imkanlar kullanılmalıdır. Ancak, burada Ordu valiliğine ve Ordu Büyük Şehir Belediyesine tarafsız ve büyük görevler düşmektedir. Lütfen Ordu tanıtım günlerini KAZIKLAMA günlerine çevrilmesine müsaade etmeyin.

Bir çok vatandaşların ürün fiyatlarının pahallı olmasından, başka illerin yerli ürünlerinin satış yapılmasından şikayetçi olmaları tanıtım günlerinde eleştirilere neden olmaktadır.

Böyle bir önemli günün dernekler aracılığı ile değil, Valilik, Kaymakamlık ve Belediyeler tarafından kar amacı güdülmeden yapılmasının daha uygun olacağı ve Ordu’nun tanıtımına daha çok destek olması bekleniliyor..

HER YIL AYNI ŞİKAYET..

Ordu tanıtım günlerinde her yıl aynı şikayetler yapılıyor. Stantların çok pahallı olması, bu nedenle yerli ürünlerimizin de halka pahallıya satılması, ayrıca Ordu ile ilgisi olmayan başka illerin ürünleri Ordu günlerinde Ordu’nun ürünüymüş gibi satılması ve bu konuda Ordu dernekler federasyon ORDEF devreye girerek organize işlerini yapanların başkalarının sırtından büyük bir kazanç sağlaması her yıl ayrı bir şikayete neden olmaktadır. Ordu valiliği ile Büyük Şehit Belediyemize büyük görevler düşüyor. Lütfen bazı kişilere ve fırsatçılık yapmaya çalışanlara fırsat vermeyin.

ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER YER ALACAK.

Tanıtım günlerinde Ordulu siyasetçi, bürokrat, sanatçı, akademisyen, sporcu, iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının da yer alacağı “Ordu Tanıtım Günleri” etkinliğinde 4 gün boyunca konser, halk oyunları ve sürpriz etkinlikler de yer alacak.

VİRÜS SALGINI KORKUTUYOR..

Ancak, bilindiği Covid19 virüs salgını nedeniyle etkinlik alanında toplanacak vatandaşların sağlık konusunda korunmaları korkutucu ve ürkütücü bir boyut kazandırıyor.  Gerekli tedbirler alınmazsa, lebaleb toplantılarda virüs bulaşmasının artmasından korkuluyor. Bilindiği gibi  her etkinlikte bir milyon Ordu’lu tanıtım günlerine katılıyor.


TARİHİ FOTOĞRAF YARIŞMASINA PARA ÖDÜLÜ..Önceki Haber

TARİHİ FOTOĞRAF YARIŞMASINA PARA ÖDÜLÜ..

ORDU’LU KADINLAR TARIMA EL ATTI..Sonraki Haber

ORDU’LU KADINLAR TARIMA EL ATTI..