İtfaiye ekipleri yangına karşı eğitim verdi..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
İtfaiye ekipleri yangına karşı eğitim verdi..
Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Avrupa standartlarında hazırlanan İtfaiye Eğitim Merkezi’nde(OBİTEM) 2020 yılından bu yana yaklaşık 22 bin kişiye eğitim verildi.

OBİTEM kamu ve özel sektör çalışanlarına yönelik verdiği yangın ve arama kurtarma eğitimleri ile meydana gelebilecek olaylara doğru ve hızlı müdahale edilmesine imkân sağlıyor.Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı İtfaiye Eğitim Merkezi il içi ve il dışından talepte bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde faaliyet gösteren işletmelere belli sayı ve program dahilinde eğitimler düzenliyor.

522 KURUMDA 22 BİN KİŞİYE EĞİTİM VERİLDİ

Avrupa standartlarında kurulan İtfaiye Eğitim Merkezi, 2020 yılından bu yana gerçekleştirmiş olduğu eğitim faaliyetleri ile bölgede itfaiye eğitimleri konusunda ön plana çıkmayı başardı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde 2020 yılında kurulan İtfaiye Eğitim Merkezi,açıldığı günden bu yana 522 kurum kuruluş ve özel sektörde yaklaşık 22 bin kişiye eğitim verdi.

YANGINDAKİ TÜM DETAYLAR ANLATILIYOR

OBİTEM bünyesinde profesyonel ekiplerce sürdürülen eğitimlerde ise katılımcılara yanma ve yangın bilgisi, yangın yerindeki tehlikeler, yangın sınıfları, iş yerlerinde kurulması gereken ekipler ve özellikleri ile yangın söndürücülerin teorik ve pratik bilgileri aktarılıyor.

“EĞİTİMLERİMİZ DEVAM EDİYOR”

Eğitim merkezinin açıldığı günden bu yana eğitimlerine hız kesmeden devam ettiklerini belirten OBİTEM Amiri Mehmet Sarıoğlu “Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatlarıyla kurmuş olduğumuz ve 2020 yılında faaliyete geçen Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezimiz kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına ve özel kurumlarda bulunan personellere eğitim faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Eğitim faaliyetlerimiz de öncelikli olarak yangın öncesinde alması gereken bütün tedbirleri uygulamalı olarak anlatmaya çalışıyoruz. 2020 yılında faaliyete geçen eğitim merkezimizde bugüne kadar yaklaşık 522 kurumda 22 bin vatandaşımıza yangın güvenliği konusunda yangın, yangından önce alması gereken tedbirler konusunda eğitimler verdik. 2022 yılının ilk 8 aylık döneminde ise 141 kurumda 5 bin 800 vatandaşımıza yangın güvenliği konusunda eğitim verdik” dedi.

“DOĞRU BİLDİĞİMİZ YANLIŞLARI ÖĞRENDİK”

Bu zamana kadar doğru bildikleri birçok yanlışı bu eğitim ile öğrendiklerini söyleyen katılımcılar böyle bir imkânın kendilerine sunulmasından dolayı Ordu Büyükşehir Belediyesine teşekkür ettiler.

Eğitime katılan katılımcılar şöyle konuştular:

“Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlınca yangın tatbikatı eğitimi aldık. Bu eğitimde doğru bildiğimiz yanlışları bizlere uygulamalı olarak gösterdiler. Yangına ilk müdahalenin ne kadar önemli bir şey olduğunu gördük. Bu eğitimi bizlere veren Ordu Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz.”


Gürgentepe’de yolları vatandaş kendisi döşüyor..Önceki Haber

Gürgentepe’de yolları vatandaş kendisi d...

Faili meçhul cinayetin faili Jandarmadan kaçamadı..Sonraki Haber

Faili meçhul cinayetin faili Jandarmadan...