“İlk Evim, İlk İş Yerim” Projesi Tırla tanıtılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
“İlk Evim, İlk İş Yerim” Projesi Tırla tanıtılıyor
Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi vatandaşın ayağına gidiyor. “İlk Evim İlk İş Yerim” projesi TOKİ TIR’ı tarafından vatandaşlara tanıtılıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ tırı Türkiye’nin meydanlarını geziyor, “İlk Evim İlk İş Yerim” projesini anlatıyor.

 500 bin sosyal konut, 1 milyon arsa ve 50 bin iş yeri ile Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan “İlk Evim İlk İş Yerim” projesine 7.5 milyonluk rekor bir başvuru oldu.

Vatandaşlar bu süreçte sosyal medya, yazılı-görsel medya ve TOKİ’deki bilgilendirme hattıyla projeye ilişkin merak ettiklerinin yanıtını bulabildi. Şimdi de “İlk Evim İlk İş Yerim” tırı vatandaşın ayağına gidiyor. Türkiye genelinde meydanlarda TOKİ uzmanları doğrudan vatandaşları projeye ilişkin bilgilendiriyor.

TOKİ ÖRNEK DAİRELERE 360 DERECE TUR

Vatandaşlar Türkiye’nin en büyük sosyal konut projesi” ile ilgili tırda bulunan TOKİ uzmanlarından yüz yüze görüşerek merak ettikleri sorulara ilişkin bilgi alabiliyorlar.

Aynı zamanda özel VR teknolojisi sayesinde daha önce yapılmış TOKİ projelerindeki örnek daireleri 360 derece deneyimle yapılıyor.  TIR ekranlarından yayınlanan soru cevap videoları sayesinde de vatandaşlar akla gelmeyen sorular hakkında bilgilendiriliyorlar.

900 MİLYARLIK DEV YATIRIM

Yaklaşık 900 milyar liralık dev bir yatırım olan İlk Evim İlk İş Yerim projesi çarpan etkisiyle 450’den fazla alt sektörü harekete geçirecek olması sebebiyle ekonominin, sanayinin, ticaretin çarklarını da hızlandıracak. Projenin 2 trilyon liradan fazla bir ekonomik hareketliliğe yol açacağı öngörülüyor ve en az 200 bin yeni istihdam katkısı sağlaması bekleniyor. Tüm bunların yanında proje sosyal konutları, güvenli işyerleri bir deprem ülkesi olan Türkiye’nin kentsel dönüşümü noktasında da öncü bir vazife üstlenecek.


OTSO BAŞKANI KARLIBEL MAZBATASINI ALDI..Önceki Haber

OTSO BAŞKANI KARLIBEL MAZBATASINI ALDI..

Genç kadın tüfekle kendini vurdu..Sonraki Haber

Genç kadın tüfekle kendini vurdu..