EYT’LİLERİN MAAŞLARI NEDEN ÖDENMEDİ?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
EYT’LİLERİN MAAŞLARI NEDEN ÖDENMEDİ?
600 bini aşkın EYT'linin emeklilik işlemi tamamlandı. Ancak aylık bağlama işlemi tamamlanan ama maaşını alamayan birçok kişi de bulunuyor. İşte bunun nedenleri ortaya çıktı.. EYT’lilerin maaşları hesaplarına değil, bankanın havuzuna düştüğü ortaya çıktı.

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemenin hayata geçtiği 3 Mart tarihinden bu yana başvurularını yaptı. SGK’lerde sadece geçtiğimiz yıl 340 bin kişinin emekli aylığı bağlanırken bu yıl 1,5 ayda 600 binin üzerinde kişinin emekli aylığı bağlandı. Ancak buna rağmen bazı emeklilerin maaşlarını alamadığı ortaya çıktı.

İLK MAAŞ İÇİN ADRES NERESİ?

İlk maaş bağlanma işlemi tamamlanan EYT’liler Ramazan Bayramı dolayısıyla bu ay erken tarihe çekilen emekli maaş ödemeleri için bankaya koştu. Ancak bazıları hesaplarında paralarını göremeyince büyük şaşkınlık yaşadı.

Sebebi ise sonradan ortaya çıktı. İlk aylıkların doğrudan hesaplara değil, başvuru sırasında seçilen bankanın havuzuna düştüğü öğrenildi. EYT’lilerin maaşını alması içinse kimliği ile bankaya başvurulması gerekiyor.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan  Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Okan Güray Bülbül, "İlk aylığın mutlaka bankadan çekilmesi gerekiyor. Kişinin o bankada daha önceden açılmış bir hesabı olsa bile eşleştirme yapılmıyor. Eğer emekli maaşı tercih edilen bankadan alınmaya devam edilecekse bundan sonraki aylıkların tamamı bankamatikten çekilebilir. EYT başvurusu sırasında banka tercihi yapmayanların ilk maaşları ise doğrudan PTT’ye yatırılıyor" ifadelerini kullandı.

Bülbül şunları söyledi:

Aylığı bağlanan binlerce EYT’li ise ilk ödemeyi banka hesabına beklediği için aylığının hesaplandığından haberdar değil. Bunun için elektronik ortamdan takip sağlamak mümkün.

E-Devlet üzerinden ilk aylığın bağlanıp bağlanmadığı kontrol edilebiliyor. EYT’liler E-Devlet’e giriş yaparak arama çubuğuna DYS (Doküman Yönetim Sistemi) yazarak SGK’deki başvurusunun durumunu takip edebilir.

'Maaş bağlandı' ibaresini görenler bankaya başvuru yapabilir. Arama çubuğuna aylık yazıldığında ise emekli aylık bilgisine ulaşılabiliyor. Bu sayfadan ne kadar ödeme yapıldığı da görülebiliyor.

 

 


Başkan Aşkın Tören, deprem bölgesinde moral dağıttı..Önceki Haber

Başkan Aşkın Tören, deprem bölgesinde mo...

MAÇA GİDEN AKP’NİN ADAYI "DIŞARI" DİYE PROTESTO EDİLDİ..Sonraki Haber

MAÇA GİDEN AKP’NİN ADAYI "DIŞARI" DİYE...