Eşine ve çocuklarına, künye ile saat almış..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
Eşine ve çocuklarına, künye ile saat almış..
Görevinden alınan Ünye eski Belediye başkanı Ahmet Çamyar’ın kimden rüşvet aldığı belgeleri ile açıklandı. Ünye A52 TV ekranlarında canlı yayında Cihan Çakır’a konuşan iş adamı Fatih Gülen, eşine ve çocuklarına künye ve saat aldığını belgelerle açıkladı.

Hakkında çıkan suçlamalar nedeniyle görevden alınan Ünye Belediyesi Eski Başkanı Ahmet Çamyar hakkında rüşvet aldı iddiası veren kişi tarafından kaptan köşkü programında açıklandı.

Kısacası rüşvetin belgesi A52tv ekranlarından meydana çıktı. Kanal kanal gezerek mağdur edebiyatı yapan, Ünye Belediyesi Eski Başkanı Ahmet Çamyar hakkında Optimum inşaat sahibi Fatih Gülen tarafından yapılan suçlama gündeme bomba gibi düştü. Gülen’in itirafın ardından gözler savcılara ve içişleri bakanlığına çevrildi.

FİRMAM ÇAMYAR VE AİLESİNE ZEVKİ SEFA YAŞATTI

Optimum inşaat sahibi Fatih Gülen“2017 yılında Ünye Belediyesinin iki tane beton yol ihalesini Optimum inşaat ortaklığı olarak aldık. Biz ihaleleri aldığımız dönemde Ahmet Çamyar ile bir sohbetimiz muhabbetimiz olmadı. İşe başladıktan sonra iş ortağım Esra ve Erdal Biter’in Ahmet Çamyar ile samimiyet oluşmuş. Ben daha çok saha da olduğum için bunları sonradan öğrendim.

İlerleyen zamanlarda Esra Kaya Biter ve eşi Erdal Biter, Ahmet Çamyar’ı, eşini ve çocuğunu Bodruma tatile davet ediyorlar. Bu süreçte de yol ihalesi devam ediyor.

Bodrum’da Güvercinlik mevkii vardır. Ahmet Çamyar ve ailesini otelde 1 hafta veya 10 gün boyunca misafir ediyorlar. İş ortağım ve Ahmet Çamyar bu süreçte sürekli ahbaplar gibi iletişim içeresindeler. Sürekli beraber yemeğe çıkmalar, hediyeler takılar . Otele sonradan Ünye’den çocuğun özel bakıcısı geliyor. Bunların hepsi de Esra Kaya Biter’in kredi kartlarından ödeniyor.

Bir ihalenin ortağı nasıl olurda ihale sahibi belediye başkanın tatil ücretini öder aklım almıyor?

Ben bunu sonradan şirket giderlerinde özel gider diye yazılıyor oradan anlıyorum. Ben ihale ortağım Erdal Biter ile ters düşünce öğreniyorum.

Bir tartışma esnasında ortağım bunları itiraf etti. O söyleyince bende bu giderlerin belgelerini istedim. Belgelerde otelin o günkü tarihi ile ödemeleri var. O günün şartlarında ödeme fiyatı 10 bin TL. Belediye başkanın eşine ve çocuğuna alınan künyeler, saatlerin ve bir çok şeyin faturaları var.

BAŞKAN ŞİRKETE GİZLİ ORTAK

Tatil dönüşünden sonra Ünye Belediyesi Kırsal Bölgeler Müdürlüğü bir ihaleye daha çıkıyor. Ben o zaman diyorum ki ortağıma hazır bu ihale içeresindeyken teklifte bulunalım belki biz alırız. Ortağımda diyor ki ben eşimim firması ile birlikte girip mali bilançolarımı yükseltmek istiyorum” dedi. Bu ihaleye fasondan Ünye’den de bir firmada giriyor. Ve ihale Esra Kaya Biter’de kalıyor.

Bu işin ayarlanması ve alınışı tatilden sonra olduğu için, lüks tatilin bir karşılığı ve başkan Ahmet Çamyar’lada bir ortaklığın başlangıcı olarak görüyorum.

Ben iş ortaklığı olarak girdim. Yılların taahhüt firmasıyım iş ortaklığına iki defa girdim. Bu ihaleler sonucunda bugünün parasıyla 2 milyon kadar zarara uğradım. Ben kırsal alanda gece gündüz demeden çalışırken, ortağım ve Ahmet Çamyar’ın ailesi en lüks otellerde beraber tatildeydiler. Benim gibi yılların bir firmasını batışa sürüklediler.

Rüşvetin belgesi olur mu? diyorlar , olur. Ben bu belgeleri sizinle de paylaşmadan önce devletimiz ile de paylaştım. Böyle bir sorun var ve ben vatandaşlık görevimi yerine getiriyorum diye de belirttim.

YAPILANLAR BELGELİ BİR RÜŞVETTİR

20-25 gün önce Ahmet Çamyar’ın telefon numarasını buldum. Bir şekilde de kendisine ulaştım. Telefon kayıtlarının hepsi mevcut ve gece gündüz sayın savcılarım da ne zaman çağırırsa giderim. Kendisine dedim ki, bu şekilde bir durum olmuş ben bunları sonradan öğrendim, lütfen siz kendiniz bu usulsüzlüğü kendiniz gerek birimlere söyleyin diye dedim.

Ahmet Çamyar bana da dedi ki, ”YEMEKTE ÇOCUĞA TAKILMIŞ BİR KÜNYENİN NERESİ RÜŞVET?dedi.

Bende Ahmet Bey siz şu an bir otele veya pansiyona gitseniz onlar kayıt altına alınıyor dedim. Ahmet Çamyar bunu hiçbir şekilde inkâr edemez. Otele giriş tarihi ve çıkış tarihi belli. Bunu da ihale için ortak olduğum kişi kendi bireysel kredi kartıyla ödüyor.

Alınan eşyaların ve yapılan tatillerin her birinin faturalı bende mevcut. Kendileri bu yapılanları inkâr edemez. Ben bu yaşananları 13 yaşında bir çocuğa dahi izah etsem o anlar. Ben kendileri uyardım anacak onlar gidip gerekli birimlere anlatmadılar. Ben gerekli yerlere izah ettim sonra da sizin aracılığınız ile kamuoyuna izah etmek istedim.”dedi.(ÜnyeNethaber)

 


Esnaf Kefalet Kooperatifine güçlü başkan, güçlü yönetim..Önceki Haber

Esnaf Kefalet Kooperatifine güçlü başkan...

HEYECANLI YARIŞIN TANITIM LANSMANI YAPILDI..Sonraki Haber

HEYECANLI YARIŞIN TANITIM LANSMANI YAPIL...