Denizciler Hamsi yasağında şaibe var diyor..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
Denizciler Hamsi yasağında şaibe var diyor..
Hamsi avının 10 gün süre ile yasaklanmasına bir çok Hamsi avcılığı yapan Denizciler tepki gösteriyor. “Bu karar bakanlığın değil, bakanlık içinde görev yapan bazı kişilerin ve kafes avcıları ile Hamsi şoklayan bir gurubun ağır baskılarıdır” diyen Hamsi avcıları yasak sadece Karadenizde değil tüm denizlerde uygulanması gerektiğini ifade ediyorlar.

Tarım ve Orman bakanlığının Hamsi boyunun 9 santimden küçük olduğu gerekçesiyle sadece Karadenizde  yasak edilmesinin yanlış bir karar olduğunu iddia ediyorlar. Her meslekte olduğu gibi denizcilik mesleğinde de bazı oyunların döndüğünü  ifade eden bazı denizciler bu konuda rahatsızlıklarını ve görüşlerini şöyle ifade ediyorlar :

“Karadenizde Hamsi avının yasaklanması, Marmarada serbest olması hiçbir çözüm değildir.  Zaten, av sırasında ağlarımıza  küçük hamsi  takılırsa anında denize geriye döküyoruz. Marmara ile Karadeniz’in arasında sınır mı var ki, yasak sadece Karadenize getiriliyor.  Hamsi hangi tarafa kaçarsa avcılar da o bölgeye gidiyor. Bakanlık mademki,  böyle bir karar alıyorsa tüm denizlerde yasak etmeleri gerekir.  Burada amaç  farklıdır, Hamsi mevsimi nedeniyle kafes avcılığı  yapan balıkçılar ile, Hamsi şoklayan şirketlerin tuttuğu Hamsi ve balıklar ellerinde kaldı. Bütün buzlama ve şoklama depoları Balık ve hamsi dolu. Ellerinde kalan  Balık ve Hamsinin 10 günlük bir süre içerinde satılması için adamı olan  bazı guruplar  baskı yaparak Karadenizde Hamsi avını yasak ettirmişlerdir.  Bazıları bir gurubun ekmeği ile oynuyorlar.”

“İŞÇİLERİN EKMEĞİ İLE OYNIYORLAR”

Alınan kararın tamamen yanlış olduğunu ifade eden Karadenizli Hamsi avcıları “Bölgemizde en az 150 ayrı gurupta Hamsi ekibi var. Her gurupta 50-60 işçi çalışıyor. Bu işçilerin ekmeği ile oynamaya kimsenin hakkı yoktur” diyerek, elbetteki, Balık ve Hamsinin boy yasağına uymayanlar  cezalandırılmalıdır. Genel olarak zaten yasaklara riayet ediyoruz. Alınan kararlara da saygılıyız, ama birilerini baskısı ve menfaati için, çıkarı için bir gurup kar edecek diye, başka bir guruba ceza verilmesi tamamen haksızlık ve hukuksuzluktur diyerek seslerinin yetkililere duyurulmasını istediler.


Metin Akçevre FC Shkupi’yle 1,5 yıllık anlaşma yaptı..Önceki Haber

Metin Akçevre FC Shkupi’yle 1,5 yıllık a...

Başkan Tören çalışan gazeteciler gününü kutladı..Sonraki Haber

Başkan Tören çalışan gazeteciler gününü...