Çamsan 3. MDF Tesislerinin törenini törenle attı..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
Çamsan 3. MDF Tesislerinin törenini törenle attı..
Ordu’nun ekonomide en büyük gelir kaynağı olan ve tesislerini gittikçe büyüterek, Ordu ekonomisine büyük istihdam sağlayan ÇAMSAN AŞ. MDF tesislerinin 3. Kısmının da temelini atarak Ordu’muzu bir nebze olsun daha gururlandırmış bulunuyor.1984 yılında kurulduğunda Avrupa’nın 5. Ortadoğu’nun ilk MDF Fabrikası olan Çamsan Ordu bugün 3. MDF tesislerinin temelini attı. Altınordu Kökenli’de temeli atılan tesisin 70 milyon euro değerinde olduğu açıklandı.

Haber : ETEM YÜCEL   

Törende yapılan konuşmalarda temeli atılan tesisinin bu yılsonuna kadar tamamlanması planlandığı belirtildi. Temel atma törenine Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan, Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, işadamları, siyasi parti temsilcileri ve davetliler katıldı.

“3. TESİSİMİZİ KAZANDIRIYORUZ”

       MDF denince sektörde ilk Çamsan Ordu’nun adının geldiğini belirten Çamsan Ordu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Poyraz,” 1984 yılında  MDF’yi, 1993 yılından itibaren de MDF LAM’ı üretmeye devam ettik. Yatırımlarımıza bugün 3. Tesisimizi kazandırıyoruz.

1993 yılında açılan 2. Tesisimizle kapasitemizi 2 katına çıkartmıştık. Sektöründe birçok ilkleri yaşatan Çamsan Ordu A.Ş. 1997 yılında Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun ilk laminat parke üretimini gerçekleştirmiştir.
Hammadde de dışa bağımlılığımız azaltmak amacıyla tutkal üretimini 2000 yılından itibaren kendimiz üretmekteyiz. Hiçbir zaman kaliteden ödün vermeden müşteri memnuniyetini ön planda tutarak sektörün önde firması olarak 36 yılı geride bıraktıklarını söyledi.

Poyraz konuşmasının devamında, "Çamsan Ordu A.Ş. 2 senedir planladığı yatırımını bugün hayata geçirmektedir. Yeni yatırımımızla birlikte ürün çeşitliliğimiz artacak olup, çevreye duyarlı son teknolojiyle donatılmış yeni bir MDF tesisi ülkemize kazandırılacaktır. Yeni tesisimizle MDF üretimini 2.5 katına, ihracat Pazar payımızı da 3 katına çıkartacaklarını ifade etti. Çamsan Ordu A.Ş. ailesi olarak yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

“PAZAR PAYI ÜÇ KATINA ÇIKACAK.”

“Çamsan Ordu A.Ş. ülkemizdeki refah seviyesinin ve ekonomik büyümenin ancak üretim ve ihracat ile gerçekleşeceğine kurulduğu günden beri inanmaya kurulduğu günden beri devam etmiştir.” diyen Poyraz, “2018’in ikinci yarısından itibaren ülkemiz piyasalarında çoğunlukla dış etkenli ekonomik türbülans ve dövizde aşırı dalgalanmalar meydana gelmiştir. Bunun akabinde yatırımlar ya ertelenmiş ya da iptal edilmiştir. Çamsan Ordu A.Ş. iki senede planladığı yatırımı ertelemeyi uygun bulmayıp Almanya Difenbahar firmasıyla anlaşma yaparak toplam 70 milyon avro tutarındaki yeni MDF tesisi yatırımını imza altına almıştır. Yeni yatırımımız ile ürün çeşitliliğimiz artırılacak olup çevreye duyarlı ve son teknoloji ile donatılmış yeni bir MDF üretim tesis ülkemize kazandırılacaktır. MDF 3 tesisimiz ile firmamız pazar payını ve ürün çeşitliliğini artırıp MDF üretimimizi 2,5 katına, ihracat Pazar payımızı da 3 katına çıkaracağız. Çamsan Ordu A.Ş. ailesi olarak bizler her zaman en iyisini en doğrusunu ve en güzelini yapma ilkeleri doğrultusunda ülkemizin aydınlık geleceğini olan inancımız tam olarak yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Bu yeni MDF yatırımımızın ülkemize milletimize ve Ordumuzu hayırlı olmasını dilerim.” diye konuştu.

Dualarla yapılan temel atma töreninde inşaatın kazasız gerçekleştirilmesi için yapılan kurban kesimini ise Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan yaptı. Çamsan Ordu A.Ş.’nin MDF 3 yatırımının inşaatının 2021’in ilk çeyreğinde tamamlanarak üretime başlaması hedefleniyor.

Yapılan törenin ardından davetlilere öğle yemeği ikram edildi.


Ünye Cezaevinden nakil olan mahkum kayıplara karıştı..Önceki Haber

Ünye Cezaevinden nakil olan mahkum kayıp...

ÇÖPLER CEVİZDERESİ MEVKİİNDE TOPLANACAK..Sonraki Haber

ÇÖPLER CEVİZDERESİ MEVKİİNDE TOPLANACAK...