Çağlar, “Temiz bir Ordu için sahadayız”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
Çağlar, “Temiz bir Ordu için sahadayız”
Ordu’da hafriyat ve inşaat atıklarını kaçak olarak doğal ortama bırakan kişi ve kurumlara karşı etkin bir mücadele veren Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, 19 ilçede denetimlere aralıksız devam ediyor. OBB Zabıta daire başkanı Cevdet Çağlar, “Temiz bir Ordu için sahadayız” dedi.

Ordu’nun daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir kent olması için çevre yatırımlarına ağırlık veren ve su, kanalizasyon, yağmur suyu hatları ile dere ıslah çalışmalarının yanında büyük ölçekli yeni yeşil alanları kente kazandıran Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan doğayı kirletici unsurlara karşı da yoğun bir mücadele veriyor. Bu kapsamda çalışmalara hız veren Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı il genelinde denetimleri aralıksız sürdürüyor.

Çevreye duyarlı çalışmalarla vatandaşlardan tam not alan Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı yaptığı denetimler sonucunda kurallara aykırı davran kişi, kurum ve işletmelere 5326 Kabahatler Kanunu’nun 41/1 ve 41/4 maddesi ile Belediye Kuralları Yönetmeliği gereği yasal işlem uyguluyor.

ÇEVRE KİRLİLİĞİNE NEDEN OLANLARA MÜSAADE EDİLMEYECEK

Ordu’da çevre kirliliğine müsaade edilmeyeceğini belirten Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Cevdet Çağlar, daha yeşil ve temiz bir Ordu için ekiplerin sahada olduğunu söyledi.

Vatandaşların kaçak hafriyat döken kişi veya işletmeleri kendilerine ihbar etmelerini isteyen Daire Başkan Çağlar, “Daha temiz ve yaşanılabilir bir Ordu için tüm ekiplerimiz sahada mücadele veriyor. Özellikle son yıllarda döküm alanı olmayan yerlere kaçak hafriyat dökümü yapan işletmeler ve kişilerle ilgili sıkı mücadele içerisindeyiz. Ekiplerimiz gerek yol denetimleri gerekse rutin denetimlerle çevre kirliliğine müsaade etmiyor. Vatandaşlarımızın bu konularda daha duyarlı olmalarını ve olumsuzluk durumlarında ALO 153 Zabıta hattını arayarak bizlere şikâyetlerini iletmelerini istiyoruz” dedi.


POLİS MENSUPLARINA ÜCRETSİZ TİYATRO KEYFİ ..Önceki Haber

POLİS MENSUPLARINA ÜCRETSİZ TİYATRO KEYF...

POLİS TEŞKİLATININ KURULUŞUNU KUTLADI..Sonraki Haber

POLİS TEŞKİLATININ KURULUŞUNU KUTLADI..