Büyük Şehir Kiraladığı bahçeleri topluyor..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
Büyük Şehir Kiraladığı bahçeleri topluyor..
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler tarafından geçtiğimiz yıllarda başlatılan Fındık Verimliliği (FINVER) Projesi’nde alınan verim bahçe sahiplerinin projeye ilgisini arttırdı. Büyük Şehir ekipleri bütün hizmetlere ara verip Fındık bahçesine yöneldiler..

Bu yıl bahçe sahiplerinden kiralanan yeni bahçelerle 460 dönüme ulaşan FINVER bahçelerinde fındıkhasatı başladı.

 Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in, göreve başladığı günden itibaren klasik belediyeciliğin dışına çıkarak faaliyete geçirdiği farklı çalışma metotları ile üreticilerin yüzü gülmeye devam ediyor. Bu kapsamda Ordu’nun en önemli tarım ürünü olan ve Türkiye’nin ihracatında büyük paya sahip olduğu fındıkta birim alandan daha fazla ürün almak için Başkan Güler tarafından başlatılan ve Büyükşehir Belediyesi’nin tarım şirketi ORTAR A.Ş. tarafından yürütülen Fındık Verimliliği (FINVER) Projesi kapsamında üreticilerden 5 yıllık süre için kiralanan fındık bahçelerinde hasat başladı.

Üreticilerin bahçelerinin 5 yıllığına kiralanmak suretiyle uygulanan FINVER projesiyle birlikte, miras ve çoklu hisse yoluyla bölündüğü için ekonomik olarak küçülerek bakımsız kalan bahçeler ile il dışında yaşayanların geride bıraktığı bahçeler, kiralama yöntemiyle ekonomiye kazandırıldı.

İLK HASAT YAPILDI

İki yıl önce başlanan projede bu yıl kiralanan yeni bahçelerle birlikte 460 dönüme ulaşan FINVER bahçelerinde 2022 yılının ilk hasatıda gerçekleştirildi. Altınordu ilçesine bağlı Nizamettin Mahallesinde bulunan FINVER bahçesinde yapılan yılın ilk hasatına Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sait İnan, Başkan Danışmanı Asım Suyabatmaz ve ORTAR A.Ş. Genel Müdürü Sancar Eser de katıldı.

GENEL SEKRETER İNAN, İŞÇİLERLE BİRLİKTE FINDIK TOPLADI

Büyükşehir Belediyesi’nin bir diğer projesi olan ‘Fındık Dalda, Aklın İşçide Kalmasın’ uygulaması kapsamında FINVER bahçesinde bir araya gelen yerli işçiler tarafından gerçekleştirilen sezonun ilk hasatına katılan Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sait İnan’daişçilerle birlikte fındık topladı.

GENEL SEKRETER İNAN: “ORDU’NUN EN BÜYÜK FINDIK ÜRETİCİSİYİZ”

FINVER projesi ve projede gelinen son durum hakkında açıklamalarda bulunan Genel Sekreter İnan, kiralanan 460 dönümlük bahçe oranı ile Ordu’nun en büyük fındık üreticisi konumuna geldiklerini söyledi.

Projenin hem miras yoluyla bölünen hem de bakımsız kalan bahçeleri canlandırdığını ve verimde ciddi artış sağladığını dile getiren Genel Sekreter İnan, “Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’in kurduğu şirketlerden önemli faaliyetlerde bulunan ORTAR şirketimizin işletmeye aldığı bahçede işçi kardeşlerimizle bir aradayız. Fındık Verimliliği projesinin bu yıl ikinci yılı. Bahçe sahibinden kiralandıktan sonra tüm bakımları yapılan bahçede hasat yapıyoruz. Projede henüz ikinci yıl olmasına rağmen ciddi bir verimi yakaladık. 460 dönümü bulan bahçeler tamamen şirketimiz aracılığı ile işletiliyor. Bu da şu demek, Ordu’nun en büyük fındık üreticisiyiz. Kardeşler arasında miras yoluyla bölünerek küçülen sürekli verimden düşen arazilerin bir elden ve profesyonel ekipler tarafından işletilmesi ve verimliliğin en üst seviyeye çıkması hedefleniyor” dedi.

BAHÇE SAHİBİ KULAÇOĞLU: “PROJEDEN ÇOK MEMNUNUZ”

FINVER projesi kapsamında ilk hasadın yapıldığı bahçe sahibi Erhan Kulaçoğlu, yaptığı açıklamada projenin kendileri için çok güzel olduğunu belirtti. Ankara’da ikamet ettiğini ve bahçelerine bakmakta zorlandığını vurgulayan Kulaçoğlu, “Belediye Başkanımız çok faydalı bir projeye imza atmış. Ben Ankara’da ikamet ediyorum. Fındığın tüm işlemelerini annem yürütüyordu. Geçtiğimiz yıl kendisi rahmetli oldu. Bizde her zaman Ankara’dan buraya gelemiyoruz, bakımları yapamıyoruz. Bu da verimi olumsuz yönde etkiliyor. Bizde FINVER projesini öğrendik ve hemen bahçelerimizi kiraladık. Sağolsun Belediye Başkanımız çok güzel bir proje başlatmış, ekiplerde çok güzel çalışıyorlar. Çok memnunuz” diye konuştu.

BAŞKAN DANIŞMANI SUYABATMAZ: “ORDU’DA YEPYENİ BİR MODEL ORTAYA KOYDUK”

FINVER projesi ile Ordu’da herkese örnek olacak bir model ortaya koyduklarını dile getiren Başkan Danışmanı Asım Suyabatmaz, “Büyükşehir Belediye Başkanımızın ortaya koyduğu ‘Düşünen, Üreten, Yarışan Ordu’ sloganıylabirçok farklı sektörde yenilikleri ortaya koymaya devam ediyoruz. Bu anlamda Ordu ve hatta Karadeniz ekonomisinin lokomotifi olan fındıkta yepyeni bir model ortaya koyduk. Bu model sayesinde hem üreticimiz kazanıyor, hem fındığın verimi artıyor hem de Ordu’nun ekonomik kazancı daha da katlıyor. 5 yıllığına üreticilerimizden kiraladığımız bahçelerde profesyonel bakım uyguluyoruz. Bu uygulama ile sadece bahçe sahipleri değil yan bahçelerdeki komşularımızda profesyonel bakımlardan görerek ve öğrenerek kendi bahçelerini de uygulamış oluyor. Yaptığımız proje ile tam bir model ortaya koymuş durumdayız” şeklinde konuştu.

 


Çimento Fabrikası katkı sağlamazken, zarar veriyor..Önceki Haber

Çimento Fabrikası katkı sağlamazken, z...

ORDU SAKARCA MIHLAMASI TESCİLLENDİ..Sonraki Haber

ORDU SAKARCA MIHLAMASI TESCİLLENDİ..