Bütün Mahalleler Belediyenin çevresi gibi olmalı..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
Bütün Mahalleler Belediyenin çevresi gibi olmalı..
Altınordu Belediyesi Belediye hizmet binasının bulunduğu, Yeni Mahallenin yollarını asfalt yaparak, övünen başkan Aşkın Tören, "MARKALAŞAN BİR ŞEHRE BİRLİKTE ŞAHİT OLACAĞIZ" diyor, güzel söylüyor ama, Yeni Mahallenin adı gibi yenilenmesi diğer mahallede oturan yolları yapılmayan, mesela Bucak Mahallesi tozdan, topraktan, çakıldan taştan, çamurdan ve hatta kasislerden araç gidemeyen Mahalle halkını kıskandırıyor. Sayın başkan, sizin Mahalle tamam, bizim Mahalle de sanki bir hamam. Her tarafı ile yanıyor, şikayetler artıyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Yeni Mahalle, Altınordu Belediyesi tarafından sokak sokak, cadde cadde yapılan çalışmalarla adı gibi yenileniyor. Yetersiz altyapı nedeniyle her yağışta su taşkını yaşanan, bölge esnafının ve vatandaşların yıllardır çözülmesini beklediği sorunlar yapılan hummalı çalışmalarla çözüme kavuşuyor.

Altınordu Belediyesi, Belediye hizmet binasının da içerisinde yer aldığı uzun yıllar bölgenin artan nüfus yükünü taşıyan şehrin en eski mahallelerinden Yeni Mahallede okullar caddesiyle köprübaşı arasını kapsayan geniş bir alanda başlattığı altyapı çalışmalarını etap etap tamamlıyor.

Altınordu Belediyesi’nin titiz ve özverili çalışmaları ile Alparslan Türkeş Caddesi, Tıflı Caddesi, 317, 318, 319 ve 320 No’lu sokaklar tamamlanan altyapı çalışmalarının ardından sıcak asfalt konforuna kavuştu.

BAŞKAN TÖREN: “DİKKATLERİ ÇEKEN MARKALAŞAN BİR ŞEHRE BİRLİKTE ŞAHİT OLACAĞIZ”

Şehrin birçok noktasında devam eden alt yapı ve üst yapı çalışmalarını değerlendiren Altınordu Belediye Başkanı Aşkın TÖREN, yılların sorunlarına bir bir neşter vurduklarını ve sorunlara kalıcı çözümler ürettiklerini söyledi.

Yeni Mahallede altyapıyı cadde cadde, sokak sokak yenilediklerini aktaran Başkan TÖREN, “Modern, standardı yüksek, konforlu bir şehir anlayışımız ve yaşadığımız iklim değişiklikleri bize sağlam ve kalıcı bir altyapıyı şart koşuyor. Yaptığımız çalışmalarda günü değil geleceği kurtaracak planlamalar yapıyoruz.

Şehrimizde akut hale gelen ve aşırı yağışlarda sorun yaşanan mahalleleri bir bir bu sıkıntılardan kurtarıyoruz. Yeni Mahallede yaptığımız tüm bu çalışmalarla her yağışta eli yüreğinde bekleyen esnaf ve vatandaşlarımızı endişelerinden kurtarıyor ve olumsuzlukları en aza indirgemek için gece gündüz çalışıyoruz. Yeni Mahallede başlattığımız ve 1. etabını tamamladığımız altyapı çalışmaları 2. Etap çalışmalarıyla devam edecek.

Yaptığımız bu çalışmalarla şehrimizin en eski mahallelerinden biri olan Yeni Mahalleyi adı gibi yeniliyoruz.

Bütün şehir eşit hizmet anlayışıyla Yenimahalle‘de öncesinde hatırlanacağı gibi Düz mahallede Şirinevler'de Karşıyaka’da başlattığımız çalışmaları şehrin bütününe genişletmeyi amaçlıyoruz.

Çalışmalarımız sonunda altyapısı ve üst yapısıyla yenişehir ki çevresi ile dikkatleri çeken markalaşan bir şehre birlikte şahit olacağız.” dedi.

YENİ MAHALLE’DE YÜZLER GÜLÜYOR

Yeni Mahallede tamamlanan alt yapı ve üst yapı çalışmaları mahalle sakinlerinin ve esnafların yüzünü güldürdü. Her yağmurda tedirginlik yaşayan esnaf, yapılan yağmur suyu hattı yenileme ve sıcak asfalt çalışması ile konfora kavuştuklarını belirtti. Yıllardır bekledikleri hizmetin gelmesinden dolayı sevinç yaşayan Yeni Mahalle esnafı ve vatandaşlar hizmetleri dolasıyla Altınordu Belediye Başkanı Aşkın TÖREN’e teşekkürlerini iletti.


EVLENMEK SERBEST, DÜĞÜN YASAK…Önceki Haber

EVLENMEK SERBEST, DÜĞÜN YASAK…

Satış yapmak için tapu dairesine gitmeye gerek yok..Sonraki Haber

Satış yapmak için tapu dairesine gitmeye...