Belediye başkanı İsa Demirci maske kurallarına uymadı..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
Belediye başkanı İsa Demirci maske kurallarına uymadı..
Bugün Ordu Büyük Şehir Belediyesinin Kasım ayı meclis toplantısı yapıldı. Bilindiği gibi Pandemi nedeniyle Mart ayından bu yana yerel gazeteciler dahi meclis toplantılarına alınmadılar. Bu konuda çok hassas ve dikkatli davranarak herkesin kurallara uyarak maskeyi elinde, çenesinde değil, yüzüne takması gerekiyor. Şimdi vatandaşlara sokakta uygulanan cezai işlem kuralı kapalı bir ortamda geçerli değil mi? Bu kişinin cezası kesilecek mi?

İşte yer, Ordu Büyük Şehir Belediyesi meclis salonu.. Ayakta Akkuş Belediye başkanı İsa Demirci.. Görüldüğü gibi maskesi yüzünde değil, elinde.. Toplantıda kurallara uymak, sosyal mesafe ve maske kuralları ön sırada yer alarak dikkat etmesi gerekirken, bir Belediye başkanı o kadar arkadaşlarının arasında kurallara uymuyor. Yani bir nev’i Pandemi Covid19 için alınan tedbirleri hiçe sayıyor. Sokakta elinde, kolunda ve çenesinde maske gezdiren vatandaşlara para cezası kesiliyorsa, hiç ayırt edilmeden bu şahsa da gereken cezai işlem uygulanmalıdır ki; bu işlem vatandaşlara örnek teşkil etmelidir.

Meclis toplantısı başlamadan önce mesafe kurallarına uyulmuş, herkes maskesini takmış, oturacak koltuklar neredeyse karaborsaya düşmüş, bütün tedbirler alınmış, herkesin kurallara uyduğu halde, Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci ise sanki bilerek yaparcasına kimseyi takmadan maskeyi elinde tutarak aleni sohbet ettiği görülüyor.

Toplantının açılışında Büyük Şehir Belediye başkanı Dr. M. Hilmi Güler, toplantıyı dahi kısa tutmaya çalışarak Pandemi konusunda çok önemli bir konuşma yaparak, Korona tehlikesi nedeniyle zamanı iyi ve kısa tutmaya çalışalım. Buna dikkat edelim en yakın arkadaşlarımızın bile hastalandığını duyuyoruz. Gerekli tedbirleri alalım, sizleri seviyoruz. Sizler de biliyorum beni seviyorsunuz. Bu konuda hassas olmamız gerekiyor”diye uyarılarda bulundu..

İşte böyle bir ortamda halkı ve yetkilileri uyarmak bir gazeteci olarak bizim asli görevlerimizden birisidir. Şimdi İsa Demirci başkan bizi hedef aldı, kin güdüyor diye şikayet eder veya eleştirir. Böyle bir düşünce ve tavrımızın olmadığını öncelikle belirtmek istiyoruz. Çünkü çok hassas  bir dönemi yaşıyoruz. Herkesin dikkat etmesi gerekiyor. Bir yanlışı gündeme getirdiğimiz gibi doğru yaptığınız işleri de destekleyip alkışlamaya hazır olduğumuzu da belirtmek istiyoruz. Kim doğruyu yaparsa, başarılı olursa, kim yanlış ve hata yaparsa bunları da gündeme getirmeye devam edeceğiz.


Başkan Güler, Meclis gündem toplantısında konuştu.Önceki Haber

Başkan Güler, Meclis gündem toplantısınd...

Sağlık Müdüründen Perşembe Kaymakamına ziyaret..Sonraki Haber

Sağlık Müdüründen Perşembe Kaymakamına z...