Başkan Güler, Meclis gündem toplantısında konuştu.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
Başkan Güler, Meclis gündem toplantısında konuştu.
Mart ayından bu yana Pandemi nedeniyle yerel basına kapatılan meclis toplantısı bugün ilk kez basına kapılarını açtı.. Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Ordu için önemli kararlar alındı. Başkan Güler, meclis öncesi yaptığı gündem dışı konuşmasında “Ordu’da geçmiş dönemde İmarda çok numaralar dönmüş. Benim olduğum yerde yanlışa yer olmaz” diyerek deprem konusunda ilçe Belediye başkanlarına çağrıda bulundu.

Meclisin Kasım ayı toplantısına 9 meclis üyesi katılmadı. Hüseyin Tavlı, (Ünye Belediye başkanı) İbrahim Etem Kibar,(Fatda Belediye başkanı)  Fatih Abacı, Macit Coşgun, Edip Yerebasmaz, Kerim Ateş, Onur Çam, Selahattin Tokgöz ve Ayhan Usta meclis toplantılarına katılmadılar ve diğer üyeler tarafından oy birliği ile kabul edilerek izinli sayıldılar.

BAŞKAN GÜLER, GÜNDEM DIŞIKONUŞTU..

Her meclis toplantısında olduğu gibi  baştan gündem dışı söz alan Büyük Şehir Belediye başkanı M. Hilmi Güler, konuşmaların kısa tutulmasını ve yazılı maddelerin tam okutulmasını istemedi. Güler, “Korona tehlikesi nedeniyle zamanı iyi ve kısa tutmaya çalışalım. Buna dikkat edelim en yakın arkadaşlarımızın bile hastalandığını duyuyoruz. Gerekli tedbirleri alalım, sizleri seviyoruz. Sizler de biliyorum beni seviyorsunuz. Bu konuda hassas olmamız gerekiyor. Depreme karşı binaların durumunu gözden geçirelim” dedi.

BELEDİYE BAŞKANLARINA SESLENDİ..

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler gündem maddelerine geçmeden önce yaptığı açıklamada ilçe belediye başkanlarına seslenerek yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı alması gereken tedbirler konusunda çağrıda bulundu. Deprem konusunda dikkat çeken Başkan Güler, son günlerde yaşanan depreme dikkat çekti.  “Herkes kendi ilçesinde binaların durumunu gözden geçirmeli. Can söz konusu. Bu nedenle gerekirse bütün işleri bırakıp bu konuyla ilgilenelim. Ordu’da imarda önceden her dönemde çok numaralar dönmüş. Bu konuda çok hassas olalım. Benim olduğum yerde yanlış olmaz” diyerek çağrıda bulundu.

“GEREKLİ TEDBİRLERİ ALMALIYIZ”

Pandeminin devam ettiğine ve vakaların arttığına dikkat çeken Başkan Güler, gerekli tedbirlerin alınmasını istedi. Gıda ve gündelik ihtiyaçların karşılanması noktasında kendi kendine yeterli olmak gerektiğini ifade eden Başkan Güler, gıda depolanmasının hijyenine dikkat ederek yapılmasıgerektiğine dikkat çekti. Başkan Güler, “Kurak bir dönem yaşadık, gıda ve su konusunda gerekli tedbirleri almak gerekiyor. Biz de Büyükşehir olarak üzerimize düşen görevi yapacağız” dedi.

Deprem konusuna öncelik verilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Güler, “Deprem çok önemli bir konu. İzmir’de yaşanan depremde mobil tır ve arama kurtarma ekibimiz çok başarılı oldu.Milli duyarlılığımızı göstermiş oldu. Benzer durumu bizler yaşayabiliriz. Binalarımızın teknik durumunu incelememiz gerekiyor. Eski temeller üzerine yapılan yüksek katlı binalar büyük tehlike arz ediyor. Belediye başkanları olarak bunları gözden geçirelim. Herkes kendi ilçesinin durumunu gözden geçirmeli. Gerekli denetimlerin yapılmasını gündeme aldıracağım. Gülyalı, Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerimiz başta olmak üzere bu işi geciktirmeden gözden geçirmeliyiz. Gerekiyorsa bütün işleri bırakıp bunlarla ilgilenelim çünkü can söz konusu” diye konuştu.

61 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLDÜ

İhtisas komisyonundan gelen raporlar ve dairelerden gelen tekliflerle toplam 61 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında 40 gündem maddesi meclis tarafından kabul edilirken, 21 gündem maddesi ise komisyona havale edildi.

Büyük Şehir Belediye meclis ve Ulubey Belediyesi CHP meclis üyesi Sami Torun gündem dışı söz aldı. Bu konuşmayı daha sonra yayınlayacağız.

BİR SONRAKİ TOPLANTI 23 KASIM’DA

Ordu Büyükşehir BelediyeMeclisi bir sonraki toplantısını23 Kasım 2020 Pazartesi günü saat 14.00’te Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirecek.


Covid19 yeni tedbirler..65 yaş üstü uygulaması..Önceki Haber

Covid19 yeni tedbirler..65 yaş üstü uygu...

Belediye başkanı İsa Demirci maske kurallarına uymadı..Sonraki Haber

Belediye başkanı İsa Demirci maske kural...