Akkuş’ta rüzgardan enerji fırıldakları dönmeye başladı..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
Akkuş’ta rüzgardan enerji fırıldakları dönmeye başladı..
Alternatif enerji kaynaklarının tespit edilerek bu kaynaklardan yüksek verimle faydalanılması amacıyla Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in himayesinde Akkuş ilçesinde başlatılan RES (Rüzgar Enerji Santrali) Projesi, ilçeyi enerji üssü yapacak. Rüzgar enerjisi için fırıldaklar şimdiden dönmeye başladı..Yapılan açıklamada, Bir türbin üretilen enerji Altınordu-Ünye ve Fatsa ilçelerinin 1 yıllık enerji ihtiyacını karşılayacak.

Akkuş ilçesine Ordu Büyük Şehir Belediyesi tarafından yapılan RES (Rüzgar Enerji Santrali)ni kendi yapıyormuş gibi adeta üstlenen Akkuş Belediye başkanı İsa Demirci, bu sefer açık havada kurallara uyarak konuşma yaparken maskesini taktığı görüldü. Bildiğiniz gibi geçen hafta kapalı salonda meclis toplantısında maskesini yüzüne takmayarak elinde tutan Demirci büyük tepki toplamıştı.

58,59 ve 60. hükümetlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığını yürüten Başkan Güler, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı sürecinde de enerji yatırımlarına ağırlık veriyor. Mevcut enerji kaynaklarının yanı sıra alternatif ve yenilenebilir enerji kaynaklarına ait potansiyelin değerlendirilmesiiçin Başkan Güler’in başlattığı çalışma sonucu, Akkuş’un 1.750 rakımlı Taz Yaylası’nda RES Projesi başlatılmıştı. Güvenilir rüzgâr enerji potansiyelinin yüksek olduğu Taz Yaylası’ndakurulumu halen devam eden projeyle üretilen enerji Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerinin 1 yıllık enerji ihtiyacını karşılayacak güce sahip olacak.

“ÜLKEMİZİN EKONOMİSİNE KATKI SUNACAĞIZ”

Projeyle birlikte hem belediyelerin hem de ülke ekonomisine katkı sağlanacağını belirten Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, “Bu tür projelerin ilimizde çoğaltılması ve ülke ekonomisine de katkı sağlaması noktasında faydaları olacağına inandığımızdan bu işlere Büyükşehir Belediyesi olarak öncülük ediyoruz. Bu anlamda Akkuş Taz Yaylası’nda RES kurulumu yaparak enerji üretmeye başlayacağız. Belediyelerin elektrik ihtiyacını buradan karşılayacağız. Hem belediyelerimizin hem de ülkemizin ekonomisine katkı sunmuş olacağız” dedi.

“BELEDİYELER ARASINDAKİ EN BÜYÜK YATIRIM”

Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler öncülüğünde Ordu’nun Türkiye’de adından söz ettireceğini dile getiren Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mustafa Uysal, “Sayın Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler Türkiye’de enerjinin babasıdır. Belediyeler arasındaki en büyük yatırımı Ordu’ya kurmak Sayın Bakanımızın öncülüğünde olacak. Bizim şu andaki amacımız ilimizin ihtiyacı olan enerjiyi karşılamak olacak. Yakın bir zamanda da hem ilçe belediyelerimizin hem de bölgedeki sanayi tesislerimizin enerjisini karşılayacak büyüklükte yatırım yapmaya hazırlanıyoruz. 12 megawatlık RES’imiz 36 megawata kadar çıkacak. Bu bizler için önemli bir başlangıç. Sayın Bakanımızın öncülüğünde Türkiye’de çok fazla söz ettireceğiz. Ordu Büyükşehir Belediyemizin yıllık elektrik ihtiyacını karşılayabilecek yatırımı 4 adet türbinkurarak sağlamış olacağız. Bunu hanelere yaygınlaştırdığımız zaman Ünye, Fatsa ve Altınordu’daki elektrik ihtiyacını karşılayan yatırımı yapmış olacağız” diye konuştu.

 


Çocuk parkları dezenfelte edilerek yıkanıyor..Önceki Haber

Çocuk parkları dezenfelte edilerek yıkan...

“KORONA TEDAVİSİ İLE ÖLÜYORSUNUZ UYANIN…”Sonraki Haber

“KORONA TEDAVİSİ İLE ÖLÜYORSUNUZ UYANIN…...