AFAD 2022 Temmuz saha tatbikatı hazırlık toplantısı yapıldı..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
AFAD 2022 Temmuz saha tatbikatı hazırlık toplantısı yapıldı..
Ordu valiliği çok önemli bir toplantı düzenledi. Ordu’da ilk tatbikat Temmuz ayında Melet ırmağı üzerinde yapılacak. 2022 yılının İçişleri Bakanlığınca “Afet Tatbikat Yılı” ilan edilmesi kapsamında, Temmuz ayında sel/taşkın, kayıp arama bölgesel saha tatbikatı Ordu’da yapılacak.

8 il’in katılımıyla yapılacak ‘Bölgesel Saha Tatbikatı’nın hazırlık toplantısı, Vali Tuncay Sonel’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda yapılan ‘Bölgesel Saha Tatbikatı’nın hazırlık toplantısına, Vali Yardımcısı Ayhan Durmuş, İl Jandarma Komutanı Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, Sahil Güvenlik Fatsa 97. Bot Komutanı Yüzbaşı Ali Murat Mahmat, Altınordu Belediye Başkan Yardımcısı İsa Hitaloğlu, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık, ilgili kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile tatbikata yer alacak illerin AFAD Birlik Müdürleri ve İl Müdürleri katıldı.

Bölgesel Saha Tatbikatı’nın hazırlık toplantısında bir konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, “2022 yılı ‘AFAD Tatbikat Yılı’ olarak İçişleri Bakanlığımız tarafından ilan edildi.

Bu kapsamda, Ordu’da Temmuz ayında 8 ilimizin katılacağı Bölgesel Tatbikat icra edilecek. Bu tatbikata İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu da katılacak. Yaşadığımız bölge itibariyle sel ve heyelanların olduğu bir yöredeyiz. Sel ve heyelan esnasında, deprem esnasında koordinasyonun sağlanması, birlikteliğin sağlanması, kısa sürede olaylara müdahale edilmesi çok önemli. Bunu yaşadığımız afetlerde gördük. Koordinasyon içerisinde afetlere müdahale edilmesinin faydalarını, Sayın Cumhurbaşkanımızdan enkazda çalışan görevli arkadaşlarımıza kadar çok güzel örnekler sergilendi bu ülkede. Tüm devletimizin birimleri birlik ve beraberlik çerçevesinde çok güzel işler çıkardı. AFAD’ımız da son yıllarda büyük bir gelişme kaydetti. Burada olan tüm birimlerimizin koordinasyonuyla, Allah vermesin ama ülkemizde afetler olduğunda nasıl bir yol haritası izleriz? Bunun için her daim hazırlıklı olmamız lazım. Onun için bu toplantıyı yapıyoruz. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Temmuz ayının ilk haftasında Melet Irmağı üzerinde yapılması planlanan Bölgesel Saha Tatbikatı ile ilgili bir sunum yapan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık, tatbikatın senaryosu ve icrası hakkında Vali Tuncay Sonel ve toplantıya katılanlara bilgi verdi.  

Yapılacak olan tatbikatla, ilimizde ve bölgemizde aşırı yağışlar sonucu oluşan sel/taşkın nedeniyle meydana gelen afet ve acil durum olaylarına karşı AFAD koordinasyonunda ilimizin ve bölgemizin imkanlarının ortak çalışması, afet ve acil durumlarında sunulacak hizmet alanlarında faaliyet gösteren kamu ve sivil toplum kuruluşları ile çalışma grupları arasında koordinasyonun sağlanması, sunulacak hizmetin standartlarının belirlenmesi, kalitesinin artırılması ve kalitenin sürekliliğinin korunması amaçlandığını ifade eden Osman Işık, tatbikat süreci, tatbikat esnasında icra edilecek faaliyetler, tatbikattan beklenen faydalar konusunda detaylı bilgilendirmede  bulundu.

 


Ordu-Giresun Hava limanı seferleri artırılacak..Önceki Haber

Ordu-Giresun Hava limanı seferleri artır...

Şehit Polis dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı..Sonraki Haber

Şehit Polis dualar eşliğinde son yolculu...