Yaşamaya değer hobi bahçelerine büyük ilgi..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
Yaşamaya değer hobi bahçelerine büyük ilgi..
Sultangazi Belediyesi, Marmara Belediyeler Birliği’nin düzenlediği çevre panelinde, Sultangazilileri doğayla buluşturan hobi bahçeleriyle ilgi odağı oldu.

Çevre panelde hobi bahçelerinin özelliklerini anlatan Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Rana Danışman, “Hobi bahçelerimiz, şehrin kalabalığı ve betonlaşan yapısından uzaklaşmak isteyenler için tam bir terapi merkezi oluyor” dedi.

 

 

Sultangazi Belediyesi, Marmara Belediyeler Birliği’nin düzenlediği “Belediyelerde Hobi Bahçeleri, Kent Bahçeleri, Ekolojik Pazarlar, Doğal Gübre Yapımı” adlı çevre panelinde hobi bahçelerini tanıttı. Bahçeler ve evler istekli vatandaşlara ücretsiz tahsis ediliyor..

 

 

 

 

 

Panelde konuşan Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Rana Danışman, Mimar Sinan Kent Ormanı’nda hayata geçirilen hobi bahçelerinin yapım aşamasından başlayarak tüm özelliklerini anlattı. Her geçen yıl hobi bahçelerine olan ilginin artış gösterdiğini kaydeden Başkan Yardımcısı Danışman, “Hobi bahçelerimiz şehrin kalabalığından ve betonlaşan yapısından uzaklaşmak isteyenler için vazgeçilmez bir yer oluyor. Doğayla uğraşan Sultangazililer için tam bir terapi merkezi görevini görüyor” dedi.

 

Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Danışman, Sultangazi’de yapılan çalışmalarla kişi başına düşen yeşil alan miktarının 0.2 metrekareden 5 metrekareye çıkarıldığını söyledi.

 

Çevre panelinde hobi bahçeleriyle ilgili Beykoz Belediyesi ile Arnavutköy Belediyesi de tanıtım yaptı. Panelde katılımcı belediyeler, hobi bahçelerine çok fazla talep gösterildiğini belirterek çalışmaları sürdüreceklerini söylediler.

 

 

 

 

 

Çevre Paneli sonunda konuşmacılara Marmara Belediyeler Birliği Çevre Yönetim merkezi direktörü Aynur Acar tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

 

 

 

 


Lokman Ayva’dan acı gerçekler, "Engelli Olduğuma İnandırıldım"Önceki Haber

Lokman Ayva’dan acı gerçekler, "Engelli...

KAĞITHANE’DE ENGELLİLER SAHAYA İNDİ..Sonraki Haber

KAĞITHANE’DE ENGELLİLER SAHAYA İNDİ..