VALİLİK ile BELEDİYE AŞURE DAĞITTI..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
VALİLİK ile BELEDİYE AŞURE DAĞITTI..
Hicri yılın başladığı Muharrem ayının 10. Gününde kutlanan Aşure günü dolayısıyla aşure dağıtıldı.Ordu valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından aşure dağıtımı yapıldı.Tahıl pazarı meydanında halka aşure dağıtırken, Altınordu Belediyesi de Sırrı Paşa Caddesi'nde Tahıl pazarında kurulan standa vatandaşlara 3 bin kişiye aşure ikramında bulunuldular..

Valilik tarafından yapılan Aşure dağıtımına Ordu Vali Yardımcısı Ahmet Arık, Ordu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, Ordu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Levent Özsoy ve çok sayıda vatandaş katıldı. Muharrem ayı nedeniyle Aşure paketlerinin başına geçen Vali Yardımcısı Arık ve diğer protokol üyeleri vatandaşlara kendi elleri ile aşure dağıttı.

 

 

 

Vatandaşların ilgisinin yoğun olduğu aşure dağıtım töreninde bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Ahmet Arık Ordu Valiliği olarak sayın valimizin talimatları doğrultusunda bu mübarek günde yaptığımız aşureyi vatandaşlarımızla paylaştık. Bugünün önemine uygun bir şekilde bugünü yaşamak ve yaşatmak için bu tür etkinlikleri yapıyoruz. Aşure pişirmek, komşulara ikram etmek, hem yardımlaşma, hem dayanışma, hem de dinimizin güzel bir geleneğidir” şeklinde konuştu.

 

 

ALTINORDU BELEDİYESİ DE AŞURE DAĞITTI..

 

            Belediye Başkanı Engin Tekintaş "Hicri yılımızın başlangıcı olan Muharrem ayındaki aşure günümüzü kutluyoruz. Aşure kelimesi elbette bir karışımı ifade ediyor. Aşureyi ülkemize benzetmek gerekiyor. Her etnik ve dini gruptan, her mezhepten kardeşlerimizle bu ülkede birlikte yaşıyoruz. Aşurenin içerisinde onlarca çeşit ayrı ürünün olduğunu görüyoruz. Türkiye'de böyle bir mozaikle değerlendirmemiz gerekiyor.  Dolayısıyla aşure kardeşliğimizin sembolüdür. Kardeşliğimiz daim olsun" diye konuştu.

 

 

 

"DÜNYADA DA KARDEŞLİĞİN HAKİM OLMASINI DİLİYORUM"

 

            "Ülkemizdeki terör belasını Allah milletimizden uzak eylesin" diyen Başkan Tekintaş, "Güvenlik güçlerimize özellikle güç kuvvet diliyorum. Bu ülkenin güven içerisinde yaşayabilmesi için canlarını kanlarını feda ederek, ülkemizi savunmaya devam ediyorlar. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere tüm milletimiz böyle bir belanın ülkemizden uzaklaştırılabilmesi için gece gündüz dua ediyor, çalışıyor ve terörle mücadele etmeye devam ediyoruz. Bugünde böyle bir günde aşuremizi Altınordu Belediyesi olarak milletimizle paylaşıyoruz. Ülkenin kardeşliği olduğu gibi dünyada da kardeşliğin hakim olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

 

 

ALMANLAR İLK KEZ AŞURE TATTI

 

            Başkan Tekintaş, kardeş şehir projesi kapsamında Almanya'nınRecklinghausen şehrinden Altınordu ilçesine gelen Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcilerine de aşure ikramında bulundu.

           Emekli Katolik Papazı Bernhard Lübbering,  islam dini hakkında çok bilgiye sahip olduğunu fakat aşure ile ilk defa tanıştığını ifade etti.

            Lübbering, Türk insanının çok sıcak kanlı olduğunun altını çizerek yaptığı konuşmada,"Altınordu şehrinde olmaktan mutluluk duyuyorum. Altınordu'da çok sıcak karşılandık. Altınordu Belediye Başkanımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Ordu Valisi  bizleri çok iyi karşıladılar. Çok sıcak kanlı insanlarsınız, bura yaşadığımız her şeyi gittiğimizde Almanya'da anlatacağız. Aşure, hiç yemedim. İslam hakkında çok bilgim var. Ama aşureyi ilk defa burada tadacağım. Yaşlı biriyim bu zaman akadar çok şey öğrendim bundan sonrada öğreneceğimiz çok şey var"  ifadelerini kullandı. 

 


“ÇOCUKLAR GÜLSÜN DİYE DERNEĞİ” 35. OKULUNU ORDU’DA AÇTI..Önceki Haber

“ÇOCUKLAR GÜLSÜN DİYE DERNEĞİ” 35. OKULU...

Üniversiteler terörün değil, Cumhuriyet ve bağımsızlığın yuvasıdır! Sonraki Haber

Üniversiteler terörün değil, Cumhuriyet...