TAKSİ ŞOFÖRLERİ YASALARA NEDEN UYMAZ?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
TAKSİ ŞOFÖRLERİ YASALARA NEDEN UYMAZ?
İstanbul’da her hakkını istediği zaman söke söke alan Taksiciler, ne yazıkki kural tanımadan, müşterilerine saygı göstermeden trafikte istediği gibi araç kullanırken, üstelik seyir halinde taksinin içersinde, müşterisinin yanında yasak olduğu halde rahatlıkla sigarasını da içebiliyor..

İşte fotoğrafta görünen bir taksi şoförü hareket halinde iken kameralarımıza takıldı. Taksinin içersinde müşterisi var. Hem yolda bir o şeride bir bu şeride geçiyor, tehlike yaratıyor.. Üstelik parmağının arasında sigarasını camdan dışarı tutuyor, dumanını güya dışarıya üfleyerek tüttüre tütüre trafikte  müşterisini yetiştirmek için kuralları da hiçe sayıyor.

 

 

 

 

KABAHAT SENDE DEĞİL, ODA BAŞKANLARINDA..

 

Bu konuda İstanbul Taksiciler odası başkanı Y. Yahya Uğur’u taksicilerin ve çalışan şoförlerin haklarını savunmadığı ve sahip çıkmadığı için defalarca eleştirmiştik.  Bu konuda ilçelerde bulunan yetkili şoförler odası başkanları da aynı sorumluluk altındadır.  Onlarda aynı soruna sahip çıkmalıdır. Oturduğunuz yerden oda başkanlığı yapmayınız. Şimdi yine eleştiriyoruz ve soruyoruz.. Bu şoför esnafını neden denetlemiyorsunuz, neden eğitmiyorsunuz?

 

Aslında bu taksi şoföründe hiç kusur yok.. Bütün kusur ve kabahat aidatını aldığı, odasına kayıt ettiği ve  resmi belgelerini hazırlayıp taksinin direksiyonuna oturtan sorumlu oda başkan ve yöneticilerinindir.  Bu şoför arkadaşımızı ne tanırız, ne de hangi durakta çalıştığını ve hangi odaya kayıt olduğunu dahi bilmiyoruz.

 

Taksicilerin ve taksi durak başkanlarının, plaka sahiplerini nasıl eleştiriyorsak, taksi şoförünün haklarını korumak bizim görevimiz ise, direksiyon başında sigara içerek yasaları çiğneyen ve trafik kurallarına uymayan taksi şoförünün hatalı olduğunu eleştirmek, görevlilere duyurmak da yine görevimizdir.

Bizden takip ederek, yazmak, eleştirmek ve duyurmaktır. Gereğini yapmak da yetkililere aittir.

 


Başkan İnönü’den Öğrencilere İngilizce DersiÖnceki Haber

Başkan İnönü’den Öğrencilere İngilizce D...

MUHTARLAR HAZİNE ARAZİSİNİ PARSEL PARSEL SATIYOR..Sonraki Haber

MUHTARLAR HAZİNE ARAZİSİNİ PARSEL PARSE...