Hilmi Güler, “Bize kimse ayar veremez”dedi..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
Hilmi Güler, “Bize kimse ayar veremez”dedi..
Adalet ve Kalkınma Partisinin Ordu Büyük Şehir ve İlçe Belediye başkan adayları yerel gazetecilerle tanışma toplantısı düzenledi. Bu akşam Ordu’da bir otelde düzenlenen yemekli tanışma toplantısına 19 ilçenin Belediye başkan adayları ile Büyük Şehir Belediye başkan adayı Dr. Hilmi Güler, AKP İl başkanı Halit Tomakin, Milletvekili Metin Gündoğdu, İlçe başkanı Dursun Kurucu ve partinin yönetim kurulu üyeleri katıldılar. Tanışma toplantısında bir konuşma yapan Büyük Şehir Belediye başkan adayı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Bize kimse ayar veremez, biz ayarı kendimiz veririz” diyerek Ordu için umutlu konuştu.

Ordu Büyük Şehir Belediye başkan adayı Dr. Hilmi Güler’in yaptığı konuşmasında en çok dikkat çeken bölümlerden birisi ise, Büyük Şehir Belediye başkanı Engin Tekintaş ile Altınordu Belediye başkanı Celal Tezcan’dan hiç söz etmeyip, “Bizim için Enver beyde, İdris bey de, CHP’de ayrı bir değerdir” diye önemli bir hatırlatma yapmış oldu..

 

 

 

Açılış konuşmasını yapan AK Parti il başkanı Halit Tomakin, davetlilere hoş geldiniz diyerek kısa bir konuşma yaparak teşekkür etti..

 

Daha sonra AKP Milletvekili Metin Gündoğdu yaptığı konuşmasında Hilmi Güler’e “HİLMİ AĞABİ” diye hitap ederek,”Hilmi ağabimiz bakanlığı döneminde Ordu’muza çok büyük hizmetler yapan Ordu’nun hayali olan Akdeniz yolu, aynı zamanda Ünye çevre yolu, Ordu çevre yolunun altında Hilmi ağabimizin imzası vardır. Ordu sevdalısı, Ordu gönüllüsü, Ordu için yüreği çarpan bir ağabimizin Ordu Büyük Şehir Belediye başkan adayı olması ve tekrar Ordu’ya hizmet edecek olması büyük bir şanstır” dedi..

 

 

 

 

Salonda bulunan partililer ve gazetecilere hitap eden Ordu Büyük Şehir Belediye başkanı Dr. Hilmi Güler, “Biz bu çalışmalar ile Ordu da fabrika ayarları dediğimiz temel hücrelerimizi tekrar canlandıracağız. Ve bu çalışmalar ile Ordu’yu taklit eden değil taklit edilen bir şehir haline getireceğiz. Hem kalkınma hem de entelektüel açıdan bunu başaracağız. Bugün çağımızdaki belediyecilik artık asfalt, kaldırım değil.  Bundan sonraki kısım ekonomi pastayı büyütme meselesi. Biz şunla eskiye bakarak sakın yanılmayalım ufacık bir keki veya bisküviyi değil büyük bir keki yada, bisküviyi paylaşacağız. Onun için bu iki aylık süre içerisinde ufacık bir pastanın didişmesi değil daha büyük bir pastanın herkese yetecek kadar büyüyen bir ekonomiyi paylaşacağız” dedi..

 

 

 

“BİZE KİMSE AYAR VEREMEZ”

 

Birlikte mutlu olacağız yani lokmaları değil gönülleri paylaşacağız diyen Güler, “ Bu bakımdan buna özellikle dikkat etmenizi arzu ediyorum. Çünkü seçimleri gördüğüm anketlerden anladığım kadarıyla zaten kazanıyoruz. Ama kardeşliğimizi kaybediyoruz, dostluğumuzu kaybediyoruz o zaman bu kazancın hiç bir kıymeti yok. Bizim için önemli olan burada seçimleri kazanmak değil dostluğumuzu pekiştirmek kardeşliğimizi güçlendirmek. Birbirimizin yüzüne gözünün içine bakacak şekilde gönlümüzü açma meselemiz. Bunu özellikle altını çizerek vurgulamak istiyorum. Çünkü biz öyle bir değerler malzemesinden geliyoruz ki bize kimse ayar veremez biz ayarıkendimiz veririz” diyen Güler’in konuşmaları alkışlarla karşılandı.

 

 

 

"ORDU’YU ORDULU’LAR YÖNETECEK”

 

Güler, konuşmasının devamında, “Biz kardeşliğimizi kaybetmeyelim bu aynı zamanda inancımızda gereği ülkümüzde milletimizin de bir gereği çünkü devlet terbiyesi millet geleneğimiz aynı zamanda büyüklerimiz den aldığımız büyüğe saygı küçüğe sevgi bizim temel unsurlarımızdan. Bunu anlatmak istemezdim ama olan bitenden bunu hatırlatmak gerekli kılıyor. Çünkü şöyle bir ifade var, biz Ordu’yu dışarıdan yönettirmeyeceğiz. Ordu’yu Ordulu’lar yönetecek. Ortak akıl yönetecek. Ortak projeler ile yöneteceğiz . Bu bakımdan ortak değerleri oluştururken dışarıdan bir müdahaleyi kabul etmiyoruz. Yurt dışından müdahaleleri kabul etmiyoruz. Yani Ordu’yu Ordulular yönetecek” dedi..

 

“BU İŞİ ORDU’NUN BASINI İLE YAPACAĞIZ”

 

Dr. Mehmet Hilmi Güler, konuşmasının bu bölümünde FETÖ’yü hedef göstererek, “Pelvisvanya’dan değil. Bunun dışında tabiki Ordu’nun çok güçlü basını var. Ordu’nun basını ile bu işi yapacağız ve hiç bir ayrım gözetmeyeceğiz. Bunu Ordu Belediyesinin çalışanları ile hiç bir ayrım gözetmeden yapacağız. Bizim için Enver beyde bir değerdir. İdris beyde bir değerdir. Bizim için Cumhuriyet Halk Partililer de bir değerdir. Çünkü biz yapılan bütün hizmetleri teşekkürler ile karşılıyoruz. Ordu’yu bir bütün halinde kalkındıracağız. Buradaki en önemli şey Ordu’nun birliği, beraberliği ve Ordululuk ruhudur. Nasıl ki A Milli Takımın Kalecisi Galatasaraylı Santraforu Fenerbahçeli  defansı Beşiktaşlı antrenörü Trabzonsporlu olduğu gibi nasıl bir Türk Milli takımı ise bizimde bir Ordu Milli takımımız var. “

 

 

 

“DEVLET TERBİYESİNİ ÇOCUKLUKTAN ALDIM”

 

Güler, “İddialarımız altı dolu projeler ile gerçekleşecek inşallah Allah mahcup etmesin ben başından beri bilinçli bir politikayı sürdürmeye çalışıyorum. Hem partinin kurucularından biri olarak hem de Devlet terbiyesini çocukluktan beri almış biri olarakve milleti sevgisini benimsemiş biri olarak ben size dedim ki sevgiyi büyütmeye geliyoruz. Bu çok önemli bir şey.  Ordu’nun en çok ihtiyacı olduğu bir nokta sevgiyi büyüteceğiz. Fındığın dalını sevgi ile uzatacağız bunu özellikle bilesiniz. Fındık ile ilgili çok önemli çalışmalarımız var. Nasıl ki Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı olarak yine Ülkemizin % 70 dünya üretiminde payı olan Bor konusunda çalışma yaptıysak yine Türkiye’nin dünya çapında en önemli ürünü olan fındığın yine % 70 yine tam güzel bir tevafuk oluyor. Bu fındığı da yücelterek Ordumuzun ve Türkiye’rmizin ekonomisine katkıda bulunarak çalışmaları yine sizlerle beraber Ordumuzun güzide basını ile birlikte yapacağız. “

 

“BEN BURAYA BEN DEMEYE GELMEDİM”

 

Ayrımcılığa ve özel olmaya karşı olduklarını ifade eden Güler, “Bunu özellikle bilesiniz bu bakımdan çalışmalarımıza çok büyük önem veriyoruz. Yine slogan olarak şunu söylemiştim aynı zamanda bu bizim lottomuz  olacak.. Ben buraya ben demeye gelmedim. Biz demeye gelmedimve siz büyük bir ailesiniz demeye geldim. Çalışmalarımızı ortak akılla yapacağız hiç bir projeyi tepeden inme yapmayacağız halkımıza sizlere basınımıza sorarak yapacağız. Herkes gönlündeki düşüncesini kafasındaki fikrini enine boyuna düşünerek ortaya koyacağı için gönlümüzde rahat olacak. Bu projeleri askıya çıkararak enine boyuna düşünerek uygulayacağız ve Ordu’yu bir dünya kenti bir yıldız kent yapacağız. Bu bakımdan Allah bizi mahçup etmesin diyor. Saygılar sunuyorum” dedi..

 

ORDUSPORU HATIRLADI..

 

Başkan adayı Hilmi Güler, konuşmasının sonunda Ordusporu hatırlayarak,  “Yine aynı zamanda Orduspor bizim gururumuz futbolcular Ordu’ya çok büyük başarılar kazandırdı. Ordu’nun şerefini namusunu sporda da gösterdiği için biz Orduspor’umuzu biz eski başarılı günlere tekrar getireceğiz. Ben hepinize tekrar teşekkür ediyorum.”diyerek sözlerini bitirdi.

 

Daha sonra yemek ve sohbetlerin ardından hatıra fotoğrafları çekildikten sonra tanıtım toplantısı sona erdi..


Modern bir Cenaze hizmet binası yapıldı..Önceki Haber

Modern bir Cenaze hizmet binası yapıldı....

En fazla transfer ücreti Avrupa kulüplerine ödendi..Sonraki Haber

En fazla transfer ücreti Avrupa kulüple...