Her zaman öven İhlas Haber ajansı şimdi karalamaya başladı..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
Her zaman öven İhlas Haber ajansı şimdi karalamaya başladı..
İhlas Haber Ajansı bu zamana kadar yaptığı her haberinde Kağıthane Belediyesine övgüler yağdırıyordu. Fakat her ne olduysa bu sıralarda İHA çeşitli kirli görüntülerle Kağıthane Belediyesini çöp yığını vs. gibi haberlerle karalamaya başladı. Kağıthane Belediyesinden yapılan bir açıklamada belirtildiği gibi İHA ile çalışmalar 2016 yılında sona ermiş. Bu da gösteriyorki; yayınlanan haberlerin belli bir bedel karşılığında yapıldığını gösteriyor. Maddi gelir kesilince de amaç dışı ve meslek ilkeleri dışına çıkılarak sanki şantaj gibi haberler yayınlanmasına Kağıthane Belediyesi bir basın açıklaması yaptı.

Yapılan bu  haberlerin yanlı ve amaç dışı olduğunu açıklayan Kağıthane Belediyesi  bir basın açıklaması ile aşağıdaki duyuruyu yaptı..

 

“Yaptığı çalışmalar hakkında kamuoyunu bilgilendirmek ve kurumsal kimliğinin gerektirdiği iletişim faaliyetlerini en verimli şekilde yürütmek üzere gayret gösteren belediyemiz, bu çerçeveden olmak üzere çeşitli medya kuruluşlarının yanı sıra İHA ile de çalışmıştır.

 

İHA ile sürdürülen çalışma, 2013 yılından başlayıp 2016 yılı sonuna kadar devam etmiştir.

 

2017 başı itibariyle sözleşmelerinin yenilenmemesi üzerine, İHA kasıtlı haber yapmaya başlamıştır.

 

Gönderilen tekzipleri dikkate almayan ve aleyhte bir kamuoyu oluşturma tehdidini devam ettirerek, öne sürdüğü koşulları dayatan bu tavrın elle tutulur bir yanı yoktur.

 

Sınırlarımızda olmayan, sorumluluk dahilimizde bulunmayan konuları bize mal ederek yaptığı yayınlar, gerçek dışı bilgiler içermektedir.

 

Son yaptığı “haber”de bir kağıt toplayıcısının ambalaj maddeleriyle birlikte çektiği anlık görüntüsünü, ilçenin tamamına mal ederek yayınlamıştır.

 

Ayrıca ilçemiz hayvan severlerini aleyhimizde haber yapmak için sürekli taciz etmektedir.

 

Tüm bunlar aslında hukuki süreç gerektirmektedir.

 

Gerek ilçe gerek ilçe dışı kamuoyu, bizi tanımakta, yaklaşımlarımızı bilmektedir.

 

Hangi konuda nasıl davranacağımız konusunda fikir sahibi olan ve güven duyan kamuoyunun zihnini bulandırmaya kasteden bu yaklaşımı çirkin bulduğumuzu ifade eder, bu tavrın kamuoyu vicdanında sonuç alamayacağını bir kere daha vurgulamak isteriz. “ denildi..

 

Saygılarımızla

Kağıthane Belediye Başkanlığı

 


Rahmi Çağan’a Almanya’da kurşun yağdıran sanığın cezası kesildi..Önceki Haber

Rahmi Çağan’a Almanya’da kurşun yağdıran...

Başkan Yılmaz, konuştu gazeteciler sormadan dinledi..Sonraki Haber

Başkan Yılmaz, konuştu gazeteciler sorma...