Hem kursa gidecekler, hem iş öğrenecekler, hemde maaş alacaklar..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
Hem kursa gidecekler, hem iş öğrenecekler, hemde maaş alacaklar..
Sultangazi'de düzenlenen 'İstihdama Yönelik Eğitim Kursları Projesi' protokol imza töreni ile yaklaşık 5 bin kişi 'altın bilezik' sahibi olacak.

 Sultangazi’de 5 bin kişiye ‘altın bilezik’

Sultangazi’de 5 bin kişiye iş müjdesi

Sultangazi’de 5 bin kişi hem meslek öğrenecek hem iş sahibi olacak

İstihdama yönelik projeler Sultangazi’de hayata geçiyor

İstanbul’un birçok ilçesinde başlatılan ‘İstihdama Yönelik Mesleki Eğitim Kursları’ Sultangazi’de de hayata geçiyor.

Önceki gün Sultangazi’de yapılan protokol imza töreninin ardından 5 bine yakın işsiz gencin bu projeden yararlanılması hedefleniyor.

Sultangazi Kaymakamlığı, Sultangazi Belediyesi ve İŞKUR’un işbirliği ile istihdama yönelik mesleki eğitim kursları Sultangazi’de de uygulanmaya başlıyor. İlçede oturan işsiz gençler, 22 ayrı branşta kursa tabi tutulacak. 390 TL’ye kadar da aylık ödeme yapılacak ve sağlık sigortaları da ödenecek.

İŞKUR’un desteğiyle işsizliğe çare olmaya çalıştıklarını vurgulayan  Belediye Başkanı Cahit Altunay, yönetime geldiğimiz ilk günden itibaren karşılaştığımız en önemli sorunların ve taleplerin başında iş konusu geliyor. Amacımız vasıflı eleman yetiştirilmesini ve kendilerine uygun iş bulmalarını sağlamaktır” dedi.

Üç ay içerisinde on bine yakın iş başvurusunun yapıldığını belirten Altunay sözlerini şöyle sürdürdü: “ Sultangazi genç bir ilçe ve genç bir nüfusa sahip. İşsiz gençlerimiz bu kurslara devam ederek hem sigortalı olacak hem de belirli ücret alacaklar. Aldıkları eğitim ve sertifikayla işe kavuşarak ‘altın bilezik’ kazanmış olacaklar.”

İŞKUR İl Müdürü Coşkun: “ Hedef 40 bin kişi”

İŞKUR İl Müdürü Muammer Coşkun ise yaptığı konuşmada, hedeflerinin 2009 yılı sonu itibariyle 40 bin kişiyi bu kurslara tabi tutmak olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “ İşsizlik sorununun tek bir kurumun tek başına çözmesi mümkün değil. Kaymakamlıklar, belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve işverenlerin işbirliği ile bu sorunu en aza indirebiliriz. İstanbul’un değişik ilçelerinde bu çalışmalarımızı başlattık. Sultangazi onuncu ilçe. İnşallah 2009 yılı sonu itibariyle 40 bin kişinin istihdama yönelik projelerimizden yararlanmalarını hedefliyoruz.

5 bin kişiyi hedefleyen ‘İstihdama İçin Mesleki Eğitim Projesi’nin protokolü, Sultangazi Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir tarafından imzalandı.

 

 


Türkiye Partisi (TP) Kağıthane ilçe teşkilatı kuruluyor.. Başkanlığa Cemil Öğütçü getirildi..Önceki Haber

Türkiye Partisi (TP) Kağıthane ilçe teşk...

Kağıthane siyasetini Türkiye Değişim Hareketi değiştirecek..Sonraki Haber

Kağıthane siyasetini Türkiye Değişim Har...