9 Üniversitenin takımları Ordu’da buluştu..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
9 Üniversitenin takımları Ordu’da buluştu..
Üniversiteler Arası Hentbol 1. Lig Grup Müsabakaları Ordu Üniversitesi ev sahipliğinde başladı. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen müsabakaların açılışına Üniversite Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Türkiye Üniversite Sporları Federasyon Temsilcisi Hasan İnan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Ü. Ercüment Erdoğan, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyon Temsilcisi Hasan İnan konuşmasında, “Federasyon olarak üniversite öğrencilerimizin derslerinden arta kalan vakitlerini sportif etkinliklerle değerlendirerek gençlerimizi spor kültürünü kazanmış birer bilim adamı olarak görebilmek için bu tür etkinlikleri ülkemizin değişik yerlerinde organize etmekteyiz. Aynı zamanda Üniversite Milli Takımlarıyla FISU’daki Dünya Üniversiteler Spor Birliği organizasyonlarında ülkemizi temsil etmek amacıyla çalışmalar sürdürmekteyiz. Bugün 2-6 Nisan tarihleri arasında Ordu’da Hentbol 1. Lig Müsabakalarını Ordu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştireceğiz. Bu organizasyona ev sahipliği yapan başta Ordu Üniversitesinin Rektörü Sayın Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a, organizasyonda emeği geçen bütün birimlere ve şahıslara teşekkür eder, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Sayın Prof. Dr. Kemal Tamer Hoca’mın selamlarını sizlere sunarım.” dedi.

 

 

 

Müsabakaların Üniversitemizde gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Üniversiteler olarak temel misyonumuz; bilimsel, kültürel ve sportif faaliyetlerle yarınımızın teminatı, güzel yurdumuzun geleceği olan genç nesilleri ülkemizin yarınlarına en iyi şekilde hazırlamaktır. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonunun düzenlemiş olduğu bu etkinlikler üniversiteler arasındaki iletişim ve sosyal bağların güçlenmesine katkı sağlamaktadır. Kurumumuz bünyesinde düzenlenen hentbol grup müsabakalarına katılan üniversitelerin değerli idareci, antrenör ve sporcu öğrencilerini Ordu’da ve üniversitemizde misafir etmekten mutluluk duymaktayız. 2006 yılında kurulmuş olan Üniversitemiz kısa zaman zarfında fiziki ve araştırma alt yapısını oluşturarak şehrinde ve bölgesinde bilimsel veriler ışığında eğitim hizmetleriyle insanımıza katkı sunmaktadır. Akademik faaliyetler için ihtiyaç duyulan alt yapı ile birlikte, öğrencilerinin sportif etkinliklerini gerçekleştirebilecekleri tesislerin inşasını da ihmal etmeyen Üniversitemiz, kısa zamanda inşa edilen bu spor salonunda ulusal spor müsabakalarına ev sahipliği yapmanın gururunu bugün sizlerle paylaşmaktadır. Üniversitemiz; kuruluşundan itibaren ulusal alanda basketbol, boks, voleybol, futbol, halk oyunları ve özel olimpiyatlar gibi birçok organizasyona ev sahipliği yaparak ülkemizde sporun gelişmesine katkı sağlamaktadır. Üniversitemiz, müsabakaların sonuçlarına göre 12 üniversitenin katılımıyla gerçekleşecek olan ve bu sportif faaliyetlerin devamı niteliğinde olan “Koç Spor Fest” bünyesindeki “Hentbol Süper Lige Terfi” maçlarına da ev sahipliği yapacaktır. Ordu Üniversitesi, ülke çapında önem arz eden bu tür müsabakalara ev sahipliği yaparak dünyayla yarışabilecek organizasyonlar düzenlemeye ve sporcular yetiştirmeye kurumsal kimliğinin gereği olarak devam edecektir. Müsabakalarının olimpiyat ruhuna yakışır centilmenlik çerçevesinde, dostluğun kazanacağı maçlar olması temennisiyle spor çatısı altında bir araya gelen ve bu yarışmaya katılan takımlara başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

 

 

 

Üniversite ve Türkiye Sporları Federasyonu iş birliğinde düzenlenen Üniversitelerarası Hentbol 1. Lig Grup Müsabakalarında 9 üniversite takımının karşılaşmaları yer alacak.  Ordu Üniversitesi başta olmak üzere Ankara Üniversitesi, Ahi Evran Üniversitesi, Cumhuriyet Üniversitesi, Hitit Üniversitesi, Bozok Üniversitesi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Atılım Üniversitesi hentbol takımlarında 5 bayan 6 erkek takımı yarışacak. Müsabakalar 6 Nisan 2018 tarihine kadar devam edecek.


Ordu- Samsun arası yolcu taşıyan firmalar birleşti..Önceki Haber

Ordu- Samsun arası yolcu taşıyan firmala...

110 bin Türk Rum vatandaşı oldu..Sonraki Haber

110 bin Türk Rum vatandaşı oldu..