© Mesleğe 1980'de başladı.. Yön Gazetesi Aralık 2005-'de Kuruldu.

14 Mart Tıp Bayramı etkinliklerle kutlandı..

Ordu valisi Muammer Erol, 14 Mart Tıp bayramı nedeniyle, bir kutlama mesajı yayınladı ve daha sonra kutlama etkinliklerine katıldı. Vali Erol mesajında, “Tıbhane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire” adlı Tıp Okulunun açılış tarihi olan 14 Mart 1827, ülkemizde modern tıp eğitiminin başlangıcı olarak kabul edilmiş ve her yıl 14 Mart Tıp Bayramı olarak kutlanmaktadır.

“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" düsturuyla hareket eden Devletimiz, hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızla birlikte insan hayatının kıymetini her zaman en üst düzeyde tutmaktadır. Onlar, bir canı kurtarmanın bütün insanlığı kurtarmakla müsavi olduğunu bildikleri için, gündüz ve gece fark etmeksizin fedakârca çalışmaktadırlar. Sağlık çalışanlarımızın değerli hizmetleri için içten bir minnet duymaktayız.

İnsan sağlığını koruyarak toplumsal mutluluk ve refahı sağlamak görevini büyük bir aşkla ve şevkle yerine getiren sağlık çalışanlarımız, sağlık sistemimizin bugünlere gelmesinde en büyük pay sahibidir.

Ülkemiz bugün tıp eğitimi, teknolojisi ve sağlık hizmetleri alanındaki çalışmaları, sağlıklı insan kaynağının niteliği ve sunulan sağlık hizmetinin etkinliği bakımından dünyanın gelişmiş ülkeleriyle boy ölçüşecek seviyeye ulaşmıştır. Cumhuriyetimizin 2. yüzyılını ‘Türkiye Yüzyılı’ yapma yolundaki gayretlerimizle birlikte sağlık hizmetlerinin kalitesini daha da artıracağız. 

Bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük bir özveriyle yerine getiren tüm doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

Vali Erol, Tıp Bayramı Etkinliklerine Katıldı

Vali Muammer Erol, 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle düzenlenen panele katıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü, Ordu Üniversitesi ve Ordu Tabipler Odası tarafından Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde yapılan panele Vali Muammer Erol, ODÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Timur, Ordu Tabipler Odası Başkanı Ali Coşkun, İl Sağlık Müdür Vekili Muhammed Yasin ve Tıp öğrencileri katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Ordu Tabipler Odası Başkanı Ali Coşkun, Türk Tabipleri Birliğini oluşturan Tabip Odalarının, 1953 yılında 6023 sayılı Kanun ile kurulmuş, kamu niteliğinde kurumlar olduğunu söyleyerek, "İllerimizde bugün sayıları 65 olan Tabip Odaları, Ülkemizde hekimlerin daha iyi şartlarda görev yapmasını sağlamak için çabalamakla kalmaz, aynı zamanda aziz milletimizin de en iyi şartlarda sağlık hizmetini almasının yollarını da her daim geliştirmek için çalışır. Bu görevi için Devletimizin tüm kurumlarıyla işbirliği içinde, yardımlaşarak bir strateji izler. Tabip Odaları gücünü, Devletin kanun gücünden, hekimlerden ve aziz milletinden alır" dedi.

ODÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Timur ile İl Sağlık Müdür Vekili Muhammet Yasin Ergül, yaptıkları sunumlarda Tıbbiye öğrencisi iken İstanbul'un işgaline karşı okulda direniş örgütlenmesinde aldığı rol ve Tıbbiyelilerin temsilcisi olarak katıldığı Sivas Kongresi'nde yaptığı manda karşıtı konuşma ile tanınan Tıbbiyeli Hikmet ile 1914 yılında atandığı Sahra Genel Sağlık Müfettiş Muavinliği sırasında Bakteriyoloji Enstitüsü'nü örgütleyerek tifo, dizanteri, veba ve kolera aşılarının, tetanos ve dizanteri serumlarının burada üretilmesini ve I. Dünya Savaşı boyunca ordu ihtiyacının karşılanmasını sağlayan Dr. Refik Saydamı anlattı. 

Ordu üniversitesi Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencisi İntörn Doktor Gizem Nur Hüner ile Tıp Fakültesi dönem 1. sınıf öğrencisi Merve Güner de “Her zaman ilk günkü heyecanımızı ve motivasyonumuzu koruyarak, insanlığa hizmet etme yolunda kararlılıkla ilerlemeye devam edeceğiz. Bugün, bu bayramı kutlamakla kalmıyoruz aynı zamanda geleceğimizin doktorları olarak üzerimize düşen büyük sorumluluklarında farkındayız" diyerek, duygularını dile getirdiler. 

ODÜ’de “Beyaz Önlük Giyme” Etkinliğine Katıldı

Vali Muammer Erol, OKSM’de düzenlenen panelin ardından, Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından gerçekleştirilen “14 Mart Tıp Bayramı ve Beyaz Önlük Giyme” etkinliğine katıldı.

ODÜ Tıp Fakültesi Morfoloji Binası’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak, ODÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Alparslan İnce, Baro Başkanı Sibel Torun, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, ODÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Timur, Ordu Tabipler Odası Başkanı Ali Coşkun, Fakülte Dekanları, Akademisyenler ve ODÜ Tıp Fakültesi öğrencileri katıldı.

Program, Ordu Üniversitesinin tanıtımının yer aldığı kısa film ile başladı. Ardından, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, ODTÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Timur, Ordu Tabipler Odası Başkanı Ali Coşkun birer konuşma yaptı. Konuşmalardan sonra ODÜ Tıp Fakültesi dönem birincisi Naim Furkan Akkaş duygu ve düşüncelerini dile getirdi. 

Program, 2023-2024 Akademik Yılı Tıp Fakültesi birincisi Emirhan Baş'a ödülünün Vali Muammer Erol tarafından verilmesiyle devam etti. 

Etkinlik, Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesine 2022 YKS sayısal puan türüne göre 2. sınıflarda ilk 3'e giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve dönem 2 hekim adayı öğrencilerine, tıp mesleğine yeni başlayan öğrenciler için sembolik anlam ifade eden ‘Beyaz Önlük Giyme Töreni’, ODÜ Halk Oyunları ekibinin gösterisi ve fotoğraf çekimiyle sona erdi.

 

İlginizi Çekebilir

ORUÇ TUTANLAR İÇİN DOKTORUNUZ UYARIYOR..

Ramazan ayında öğün aralarının oldukça uzun olduğunu belirten Gastroenteroloji Uzm. Dr. Ömer Faruk Yolcu,“Bu durum mide rahatsızlıkları olanlarda hastalıkları tetiklemektedir. Sahura kalkmadan oruç tutulmamalı” dedi..

Uzm. Dr. Atila Gürgen yeni yerinde görevine başladı..

Ordu Devlet Hastanesinde yaklaşık 4 yıl başhekimlik görevi yapan Uzman Dr. Atila Gürgen, fazla başarılı olduğu için yeniden başvuru yapmayarak kendi isteği ile Devlet Hastanesindeki görevinden ayrılmıştı. Yeni görevine başlayan Dr. Atila Gürgen adeta düşman çatlatıyor.

Ebru Özer Özkul, şikayet eden topu başkasına atmaktır..

Bazı insanların havanın sıcaklığından, yolun kalabalığından, pahalılıktan, her şeyden şikayet ettiğini belirten insanların şikayetçi olmaları, topu başkalarına atmaya çalıştıklarını ifade etti..

Doktorunuz açıkladı, “Rahim ağzı kanserinde aşı hayat kurtarıyor”

Rahim ağzı kanserinin kadınlarda en sık görülen beş kanser türünden biri olduğunu dile getiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Tolga Şişli, bu konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Dr. Zekeriya Bahçe, “Borderline” hastalığı konusunda açıklamada bulundu.

Kişinin düşünce ve algılama biçiminde, insanlara karşı olan duygularında ve ikili ilişkilerinde problemlere yol açan bir psikiyatrik rahatsızlık hakkında Psikiyatri Uzmanı Dr. Zekeriya Bahçe, bilgilendirmelerde bulundu.

“Menopoz dönemi 45-50 yaşlarında başlayabilir”

Menopozun, kadınların yumurtalık faaliyetlerinin sona ermesiyle adet döngüsünün kalıcı olarak kesilmesi anlamına geldiğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Nagihan Yılmaz, “Menopoz ortalama 51 yaş civarında gerçekleşir. Menopoz öncesinde adetlerin düzensiz hale geldiği döneme ‘perimenopoz’ denir. Bu süreç de tahmini olarak 46 yaş civarında başlar” dedi.

TÜM HABERLER